Lyssna på och hitta nya podcasts med Swoot

Swoot är en podcast-app till Android och iOS. Den är skapad av Pete Curley och Garret Heaton som är utvecklarna bakom HipChat. Huvudsyftet med Swoot är att användarna ska kunna lyssna på podcasts och använda sina vänner för att hitta nya att följa och ta del av.

  • Inte den bästa podcast-appen, men den kanske mest intressanta just nu
  • Sociala interaktionen är den enda spännande tanken med Swoot
  • Utvecklades av skaparna bakom HipChat
  • Ladda ner Swoot från Google Play Store och Apple App Store

Swoot utvecklades med ett startkapital på tre miljoner dollar.

För de pengarna togs ett koncept fram för enklare upptäckt och delning av bra podcasts. Ett koncept som bygger på att vänner berättar för vänner om vad de lyssnar på, och som nu har släppts i en färdig applikation.

Annons

Enligt Pete Curley finns ett stort problem i att podcasts inte är intressanta att dela.

Det är inte precis som den där roliga videon på Facebook eller bilden på Instagram. En podcast har inte samma delbarhet, och det gör det svårt för aktörerna att hitta nya lyssnare.

Pete Curley menar att vägen till större spridning och upptäckbarhet är via vänner som rekommenderar. Och det märks direkt när man öppnar Swoot. Du får en omedelbar förfrågan om du vill importera dina kontakter från Facebook, Twitter och telefonboken.

Du kan stänga av den sociala interaktionen i Swoot

Du kan även importera från en annan podcast-app om du vill det. Exporter en OPML-lista och importera direkt i Swoot. Eller kolla trendlistan (topplistan) över de mest populära jTSust idag.

Hela grejen med Swoot är den sociala delen. Att kunna se vad andra lyssnar på, och att dela med vänner. Men du kan givetvis göra ditt konto privat så att ingen mer än bara accepterade Swoot-användare får se din historik.

Men om du stänger av delningen, då kan du lika gärna (och vi rekommenderar det) använda någon av de andra podcast-apparna på Google Play Store och Apple App Store. Här är tre av de absolut bästa som du borde prova.

Vilken podcast-app är din favorit? Och vilka podcasts brukar du lyssna på? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Annons

Senaste artiklarna

Asus Chromebook C425: Strömsnål laptop med Chrome OS & 14-tumsskärm

Asus Chromebook C425 är en bärbar dator med Chrome OS, en strömsnål Intel Amber Lake-processor och clamshell-design. Läs mer om nya datorn...

YouTube Music fungerar nu med Waze i mobilen

Nu kan du använda YouTube Music direkt i GPS-navigatorn Waze. Sen tidigare har det funnits stöd för flera andra musiktjänster – men...

Google Nest Mini 2019 – andra generationens Home Mini på gång

Väntar du på att Google ska uppgradera de smarta högtalarna Home och Home Mini? Då kanske vi har en bra nyhet till...

Google Pixel 4 & Pixel 4 XL kan få 90 Hz-skärmar och OLED

Går du och väntar på att Google ska presentera kommande mobiltelefonen Pixel 4? Då har jag några riktigt spännande rykten att berätta...

Spotify Premium for Family kan få prishöjning med 13 procent

Spotify vill höja priset på Premium for Family. Det är åtminstone indikationen de ger efter ett uppmärksammat test på den skandinaviska marknaden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här