Allmänt

Högre krav på mobiltelefoner med Android 13

Google har rullt ut nya krav för vilka mobiltelefoner som får använda Android 13. Specifikt handlar det om hur mycket RAM-minne som måste finnas.

När Google lanserade Android 8 så var kravet 512 MB och den ribban höll sig hela vägen fram till Android 10. När Android 11 släpptes så fördubblades kravet till 1 GB.

Lästips: 6 bästa lösenordshanterarna till Android & iOS

Android 13 kräver minst 2 GB RAM-minne

Med Android 13 kommer nästa stora höjning, den här gången till 2 GB. Höjningen gäller för både normalversionen Android 13 och den mer avskalade varianten Go Edition.

Så hur påverkar de högre kraven dig som mobilanvändare?

Inte alls faktiskt. Sannolikheten att din urgamla Android-telefon med mindre än 2 GB RAM-minne ens skulle vara påtänkt för en uppgradering är i princip obefintlig.

Dessutom har de absolut flesta Android-telefoner med Android 8.0 eller nyare 2 GB eller mer RAM-minne.

När jag kollar antalet modeller på Prisjakt så listas 977 modeller med Android 8.0 eller nyare. Endast 20 hade mindre än 2 GB RAM-minne.

Kravet är kopplat till Google Play Store

Endast mobiltelefoner som har minst 2 GB RAM-minne och använder Android 13 får vara licensierade för att använda Google Play Store.

Rent tekniskt så kan vem som helst ladda ner källkoden till Android och trycka in den i en mobiltelefon, oavsett mängden RAM som finns tillgänglig.

Men för att ha tillgång till Play Store (och det är i princip ett måste för användare utanför Kina idag) så är det Googles nya och strängare minnesregel som gäller.

Läs mer om det och kraven via länken här under.

Via ArsTechnica

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button