Allmänt

Problem med Nvidias grafikkort och Windows 11 2022 Update (22H2)

Om du har installerat den senaste uppdateringen till Windows 11, kallad 2022 Update eller 22H2, och har ett grafikkort från Nvidia så kanske du har lagt märke till att datorn känns segare än normalt.

Du är långt ifrån ensam. Bleeping Computer rapporterar att mågna användare noterat att processoranvändningen minskar rejält med Windows 11 2022 Update och Nvidia-kort.

Samma användare noterar också att processoranvändningen går upp på normala nivåer så fort de tar bort 2022 Update / 22H2 igen.

Nvidia har i sin tur meddelat att de känner till problemet. Den som är påverkad av problemet uppmanas att skicka information till Nvidia så att de kan felsöka och hitta en lösning från sin sida.

Microsoft har i skrivande stund inte kommenterat problemet.

Lästips: Windows 11 2022 Update får uppdateringar till oktober 2024

Därför ska du ALLTID vänta med stora uppdateringar

Min inställning är alltid att vanliga användare inte ska uppdatera datorn med stora uppdateringar / uppgraderingar direkt när de släpps om det inte är absolut nödvändigt.

Det gäller inte bara Windows 10 och 11, utan även macOS, Linux, Chrome OS och alla andra mjukvaror du kan tänkas använda.

Bäst är att avvakta åtminstone någon vecka och se om det rapporteras om problem; precis som med 22H2 och Nvidias grafikkort.

Om du är drabbad – ta bort Update 2022 / 22H2

Det är inte speciellt svårt att ta bort uppdateringen om du är drabbad. Däremot får du räkna med att det tar en hel del tid för datorn att återställa alla filer och ta bort de nya.

Ett tips är att alltid skapa en återskapningspunkt för Windows om datorn inte gör det automatiskt inför en uppdatering. Då kan du alltid ”rulla tillbaka” till hur det såg ut tidigare och minimera riskerna.

Glöm inte heller att alltid säkerhetskopiera alla dina viktiga filmer inför en uppdatering, oavsett hur liten eller stor den är. Helst till en molnlagringslösning som Google Drive, Microsoft OneDrive eller Apple Drive.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button