Allmänt

Google Assistant till Sonos-högtalare – uppdatering före julhelgen 2018

Sonos högtalare får stöd för Google Assistant. Enligt Sonos-chefen Patrick Spence är målet att röstassistenten från Google ska fungera på kompatibla Sonos-högtalare före julhelgen i år.

Tillverkaren har varit flitig med att uppdatera sina högtalare och har inga planer på att sluta efter sin börsnotering. Det betyder dock inte att alla med en Sonos-högtalare kommer att få ett ändlöst antal uppdateringar.

I sin IPO-ansökan för börsnotering skriver Sonos att det varken är praktiskt eller kostnadseffektivt att fortsätta med bakåtkompatibiliteten till äldre produkter. Något som fick många att bli oroliga över hur Sonos tänker behandla sina kunder med äldre högtalare.

I en intervju med webbsajten The Verge säger Patrick Spence att hela 93 procent av alla sålda Sonos-högtalare fortfarande är aktiva. Alla modeller kan inte uppdateras med AirPlay 2, Google Assistant och Amazon Alexa – men Patrick Spence säger att de tänker uppdatera så långt tillbaka de bara kan.

google-home-max
Google Home Max är en konkurrent till Sonos-högtalarna. Men sommaren 2018 är den här modellen inte tillgänglig i Sverige. Lillebror Google Home är däremot köpbar här.

Förra månaden släpptes en uppdatering med stöd för AirPlay 2 till Sonos Beam, Sonos One och andra generationens Play:5. Äldre modeller har av hårdvaruskäl inte inkluderats.

Det är en ständig kamp för tillverkarna att hålla en bra nivå med uppdateringar.

För många uppdateringar till äldre produkter gör att användarna inte vill uppgradera. För få och samma användare riskerar att bli sura och byta märke om de känner sig lämnade av tillverkaren.

Så mycket kostar nya Sonos-högtalare

Den som planerar att köpa nya Sonos-produkter i framtiden har säkert en hel del trevligt att välja mellan. Men Sonos vill inte avslöja vad som kommer, av förklarliga skäl nu när de är börsnoterade. Till The Verge säger Patrick Spence åtminstone att vi kan vänta oss prislappar mellan cirka 149 USD och 749 USD.

Omräknat blir det runt 1 700 kronor till 8 300 kronor, inklusive moms. Det kan jämföras med Google Home (mellanmodellen i Home-serien) som kostar från cirka 1 500 kronor.

Exakt vad Sonos har för planer för framtiden återstår att se, men det verkar som att tillverkaren ser positivt på vad som komma skall. Enligt Patrick Spence har Sonos nya och unika lösningar för hemanvändning, något som jag tänker rapportera om när mer information finns.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button