Allmänt

Dokumentär om Peter Madsen på Netflix (trailer)

Netflix släpper en dokumentär om Peter Madsen som mördade journalisten Kim Wall under 2017.

Dokumentären som heter ”Into the Deep: The Submarine Murder Case” var tidigare tänkt att handla om Madsens raketer, men efter händelserna som bragde Wall om livet så valde produktionen att ta berättelsen i en annan riktning.

Dokumentären visades initialt på Sundance Film Festival under 2020, men efter stark kritik därifrån så gjordes innehållet om en del.

When journalist Kim Wall disappears after boarding inventor Peter Madsen’s submarine, his changing story about her fate masks a terrifying truth.

Bland annat har personer som initialt var med för att prata om raketer antingen fått sina ansikten suddade eller så är personerna helt bortklippta ur den färdiga dokumentären.

Berättelsen bakom dokumentären Into the Deep

2017 gick svenska journalisten Kim Wall ombord på Peter Madsens hemmabyggda ubåt. Exakt vad som hände inuti kommer vi aldrig att få veta, men klart är att Kim Wall mördades och Peter Madsen försökte sänka sin ubåt i ett försök att gömma bevisen.

I september 2018 så dömdes Peter Madsen till livstids fängelse, efter att ha erkänt delar av händelserna på ubåten. Bland annat erkände han att Kim Wall styckades och att kroppsdelarna kastades i Öresund.

Sen tidigare har Peter Madsen dessutom erkänt att han faktiskt mördade Kim Wall, något som du kan se i den danska dokumentären ”Hemliga inspelningar med Peter Madsen”.

Idag befinner sig Peter Madsen i fängelset Storstrøm Fængsel som är i den södra delen av Danmark.

Sedan han hamnade i fängelset så har Kim Walls mördare hamnat i flera allvarliga situationer som fått stor mediauppmärksamhet. Bland annt blev han misshandlad av en medfånge och lyckades till och med fly från en halvöppen anställt genom att ta en psykolog gisslan.

Berättelsen om Peter Madsen är lång, svårnavigerad och många många sätt lite galen. Nyheter24 har en utmärkt artikel om mördaren här.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button