Tre nya iPhone-modeller för 2019 – en med tre bakre kameror

Apple kan släppa tre nya iPhone-modeller under 2019. Enligt The Wall Street Journal är ena den direkta efterföljaren till iPhone XR med LCD-skärm. Men det är inte den som är mest intressant.

  • Tre kameror för tre olika situationer gör det lättare för dig som fotograf
  • Apple måste utveckla för att hänga med konkurrenterna
  • Tre modeller släpps 2019 – ena är en direkt efterföljare till iPhone XR med LCD-skärm
  • Kan släppa endast OLED-modeller under 2020

Apple har otvivelaktigt några av marknadens absolut bästa mobiltelefonen för fotografering. De senaste modellerna håller riktigt bra bildkvalitet och är klara rivaler till tungviktare som Google Pixel 3 och Huawei Mate 20 Pro.

Med 2019 års modeller kommer Apple att öka pressen på Android-telefonerna på kamerabiten. Inte minst efter nyheten om att minst en iPhone-modell får tre bakre kameror – som mest har dagens modeller från Apple två kameror.

Annons

Det vore ett logiskt steg om Apple på allvar vill hålla sig kvar i leken medan konkurrenterna snabbt tar stora kliv framåt. Exempelvis arbetar Sony med en 3D-kamera som kommer att släppas till mobiltelefoner under 2019.

Därför behöver iPhone tre bakre kameror

Apple måste använda tre bakre kameror i minst en av sina iPhone-modeller. Anledningen är tämligen enkel. Det gör dina fotografier bättre. Låt mig kort förklara varför.

Med bara en kamera får du bara en brännvidd att arbeta med. Vad du ser är vad du får, varken bredare eller snävare. Det fungerar i många situationer, men ibland vill du få med ett större omfång (inomhusfotografering) eller snäva in mer (porträtt).

Med tre kameror – likt med Huawei Mate 20 Pro – kan du få en normal kamera som du är van vid idag, en vidvinkel för ett bredare omfång och en telelins för porträtt. Det ökar dina möjligheter att ta precis rätt bild för situationen.

Och ja, du kan räkna med att Apple tänker ta rejält betalt även för de kommande modellerna. Även om företaget redan har börjat sänka sina priser på den kinesiska marknaden, samt dra ner på tillverkningen av flera modeller. Frågan är bara – hur dyra blir de och hur reagerar marknaden på dem?

Annons

Senaste artiklarna

Asus Chromebook C425: Strömsnål laptop med Chrome OS & 14-tumsskärm

Asus Chromebook C425 är en bärbar dator med Chrome OS, en strömsnål Intel Amber Lake-processor och clamshell-design. Läs mer om nya datorn...

YouTube Music fungerar nu med Waze i mobilen

Nu kan du använda YouTube Music direkt i GPS-navigatorn Waze. Sen tidigare har det funnits stöd för flera andra musiktjänster – men...

Google Nest Mini 2019 – andra generationens Home Mini på gång

Väntar du på att Google ska uppgradera de smarta högtalarna Home och Home Mini? Då kanske vi har en bra nyhet till...

Google Pixel 4 & Pixel 4 XL kan få 90 Hz-skärmar och OLED

Går du och väntar på att Google ska presentera kommande mobiltelefonen Pixel 4? Då har jag några riktigt spännande rykten att berätta...

Spotify Premium for Family kan få prishöjning med 13 procent

Spotify vill höja priset på Premium for Family. Det är åtminstone indikationen de ger efter ett uppmärksammat test på den skandinaviska marknaden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här