Google Pixel 4 & Pixel 4 XL kan få 90 Hz-skärmar och OLED

Går du och väntar på att Google ska presentera kommande mobiltelefonen Pixel 4? Då har jag några riktigt spännande rykten att berätta här.

Vad är Google Pixel 4?

Pixel 4 är en kommande mobiltelefon från Google. Den väntas släppas tillsammans med en XL-variant med större skärm likt med tidigare Pixel-lanseringar.

Google Pixel-serien framtogs som demonstrationsenheter för nya Android-version. Pixel 4 kommer alltså att presentera allt nytt i Android Q som släpps under 2019 års senare del.

Vad är nytt med Google Pixel 4?

Google har bekräftat Face ID-inloggning och geststyrning i lyften.
Annons

Google har gått med några få detaljer om nya Pixel 4. Därtill har vi en hel rad med rykten och förhoppningar från olika källor.

Bland de nyare, mer spännande ryktena från en påstått säker källa till 9to5Google hittar vi följande.

  • Skärmteknik: Pixel 4 har en 5,7-tumsskärm medan Pixel 4 XL har en på 6,3 tum. Båda är OLED-skärmar med upplösning i full-HD+ respektive Quad HD+.
  • Uppdateringsfrekvens: Skärmarna ska klar en uppdateringsfrekvens på 90 Hz. De använder en teknik som Google kallar ”Smooth Display”. Det är i klass med ROG Phone och OnePlus 7 Pro som båda har 90 Hz-skärmar.
  • Kameror: Pixel 4 har två kameror på baksidan. En huvudkamera på 12 megapixel med snabb, fasdetekterande fokus; den andra är en 16 megapixel telelins för porträtt.
  • Batteristorlek: Pixel 4 har ett batteri på 2 800 mAh medan Pixel 4 XL får ett på 3 700 mAH. En inte obetydlig skillnad alltså. Batteritider är inte kända.
  • Processor & RAM: Båda modellerna använder snabba Qualcomm Snapdragon 855, 6 GB RAM-minne och 64 GB alternativt 128 GB lagringsutrymme.

I det stora hela finns inget i dessa uppgifter som pekar på att Pixel 4 och Pixel 4 XL utmärker sig på något vis. Det finns flera andra modeller från konkurrerande tillverkare som är minst lika bra eller bättre om vi ser till specifikationerna.

Systemkameraliknande tillbehör till Pixel 4

En sak som däremot får Pixel 4-serien att stå ut från mängden kan vara ett extra specialtillbehör till kameran.

Exakt vad det innebär vet vi inte, men sannolikt handlar det om en kameralins som placeras utanpå kameran för olika effekter.

En kameralins kan exempel ge fisheye-effekt, öka vidvinkeln, ge närmare makroeffekt eller öka telelinsens räckvidd.

Det här är inget nytt för marknaden eftersom det finns mängder av alternativ, främst för iPhone-telefoner. Vi får helt enkelt hoppas på att Google har kommit på något nytt och innovativt.

Annons

Senaste artiklarna

Asus Chromebook C425: Strömsnål laptop med Chrome OS & 14-tumsskärm

Asus Chromebook C425 är en bärbar dator med Chrome OS, en strömsnål Intel Amber Lake-processor och clamshell-design. Läs mer om nya datorn...

YouTube Music fungerar nu med Waze i mobilen

Nu kan du använda YouTube Music direkt i GPS-navigatorn Waze. Sen tidigare har det funnits stöd för flera andra musiktjänster – men...

Google Nest Mini 2019 – andra generationens Home Mini på gång

Väntar du på att Google ska uppgradera de smarta högtalarna Home och Home Mini? Då kanske vi har en bra nyhet till...

Google Pixel 4 & Pixel 4 XL kan få 90 Hz-skärmar och OLED

Går du och väntar på att Google ska presentera kommande mobiltelefonen Pixel 4? Då har jag några riktigt spännande rykten att berätta...

Spotify Premium for Family kan få prishöjning med 13 procent

Spotify vill höja priset på Premium for Family. Det är åtminstone indikationen de ger efter ett uppmärksammat test på den skandinaviska marknaden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här