Allmänt

Här laddar du ner Windows 11 ISO-filer

Microsoft har äntligen släppt de första, officiella ISO-filerna för Windows 11. Det betyder att du kan göra en så kallat ”ren” installation som beta-testare – utan behovet att uppgradera från Windows 10.

Med Windows 11 build 22000.132 når Microsoft en viktig milstolpe i utvecklingen av Windows 11. Och det är ett stort steg närmare det officiella släppet av Windows 11 senare under hösten 2021.

Microsoft har börjat släppa uppdateringar till Dev- och Beta-kanalerna samtidigt varje vecka. Det handlar om så kallade kumulativa uppdateringar med samlingar av mindre uppdateringar, och inte kompletta ”builds” som tidigare.

Även det är en indikation att Microsoft nu närmar sig den slutgiltiga och färdiga versionen.

Idag har Microsoft störst fokus på att eliminera alla buggar som finns i Windows 11. Alla stora funktioner ska vara på plats och nu handlar det om att göra systemet så stabilt som möjligt.

Om du vill prova Windows 11 kan du registrera dig som Windows Insider och ladda ner den officiella ISO-filen här.

Tänk på att beta-versioner av Windows garanterat innehåller buggar och annat otyg som ställer till det. Så installera och använd med försiktighet. Microsoft har en historik av krånglande uppdateringar, så var noga med att säkerhetskopiera alla viktiga filer innan du installerar Windows på hårddisken.

Alternativt, vilket jag rekommenderar, så installerar du Windows 11 i en virtuell miljö så att du kan testa operativsystemet helt säkert i en så kallad sandlådemiljö. VirtualBox är helt kostnadsfri och stöder Windows 11.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button