Allmänt

Chromecast Audio läggs ner – Google slutar tillverka modellen

Google slutar sälja Chromecast Audio. Det bekräftar företagsjätten som istället väljer att fokusera på smarta högtalare med inbyggd Chromecast – och om du vill köpa en Chromecast Audio så gäller det att vara snabb. För de exemplar som finns i butikers lager väntas ta slut snabbt.

Chromecast Audio introducerades 2015 tillsammans med standardvarianten av Chromecast. Med den kan du ansluta i princip vilken högtalare som helst (så länge den har en 3,5mm-kontakt) till ditt WiFi – och därigenom strömma musik från en mobiltelefon, surfplatta eller dator.

När Google lanserade sin Home-serie med smarta högtalare under 2016 tog företaget ett steg bort från Chromecast Audio. Tekniken finns inbyggd i högtalarna, vilket gör att en separat enhet blir överflödig. Och i takt med att allt fler tillverkare bäddar in Chromecast-stöd i sina produkter så försvinner Chromecast Audio allt längre in i skuggorna.

Och nu kommer dödsstöten för den lilla produkten. Chromecast Audio försvinner från butikshyllorna – utan att Google har en produkt som till fullo kan ersätta den. Kanske får vi se en Google Home Mini med 3,5mm-kontakt i framtiden; just finns dock inget som ersätter på ett bra sätt.

Our product portfolio continues to evolve, and now we have a variety of products for users to enjoy audio. We have therefore stopped manufacturing our Chromecast Audio products. We will continue to offer assistance for Chromecast Audio devices, so users can continue to enjoy their music, podcasts and more.

Chromecast Audio kanske försvinner, men Google behåller två andra modeller. Nämligen Chromecast och Chromecast 2. De är utmärkta för att strömma video från din mobiltelefon eller surfplatta. Däremot är de mindre bra för bara musik.

Personligen har jag ingen nytta av Chromecast Audio eftersom jag redan har flera Google Home-högtalare och Home Hub med ansluten mobilhögtalare. Har du nytta av Chromecast Audio, och vad tycker du om att Google lägger ner tillverkningen?

Skriv en kommentar och berätta om dina tankar!

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button