Allmänt

iOS 16 är redo att släppas inför iPhone 14-lanseringen

Apple har färdigställt den första versionen av iOS 16. Det betyder att uppdateringen är redo att släppas samtidigt med lanseringen av iPhone 14-serien den 7 september.

Under de se senaste veckorna har Apple släppt flera beta-versioner av iOS 16 till nyfikna testare. Och även jag har för en gångs skull hoppa på tåget för att se vad som är nytt.

Normalt skulle jag inte rekommendera att du installerar beta-versioner av mjukvara. De har ofta en hel del problem (speciellt de första beta-versionerna) där buggar ställer till det med krascher, omstarter och dålig batteritid.

Med iOS 16 däremot så har jag faktiskt haft en utmärkt upplevelse från iOS 16 Beta 2 och framåt.

“The iOS 16.0 update, which Apple engineers finished work on this past week, is due to launch in September alongside watchOS 9. Those updates will correspond with the new hardware. The macOS Ventura and iPadOS upgrades, on the other hand, are now scheduled for October (after Stage Manager-related delays to the iPad software) to match the new hardware lineup.”

Alla kommande beta-versioner, om det dyker upp fler, kommer vara helt fokuserade på buggfixar och optimeringar.

Om du vill testa iOS 16 före lanseringen i september så kan jag – för en gångs skull – faktiskt rekommendera det som en möjlighet. Men bara om du är helt säker på vad du gör, det finns aldrig garantier att allt går smidigt.

För att gå med i beta-programmet för Apples produkter så loggar du in på ditt Apple-konto här. Känns det läskigt att klicka på länken så kan du söka på ”Apple Beta Software Program” på Google och gå den vägen istället.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button