Allmänt

Valheim har stöd för korsspel mellan Steam & PC Game Pass

Valheim finns att spela via både Steam och PC Game Pass. Och med lanseringen på PC Game Pass så följer en uppdatering med stöd för korsspel mellan de båda speltjänsterna.

Det betyder att du och dina vänner alltid kan spela med varandra oavsett vem som har köpt spelet vart. Bara att köra igång och ger er ut på de skummande haven tillsammans. Eller?

Det är faktiskt lite knepigare än så. För att korsspel ska fungera så måste den som kör en dedikerad server använda den speciella parametern ”-crossplay” för att aktivera rätt funktionalitet i bakgrunden.

Hittills har servern som kör i bakgrunden alltid varit baserad på Steamworks. När parameterna för korsspel används så byts den ut mot Playfab som fungerar med både Steam och PC Game Pass.

Tips: Du kan fuska i Valheim och få oändligt med material, alla vapen och även flyga. Perfekt när du vill fokusera på att bygga häftiga hus och boningar helt riskfritt och utan att det blir tidskrävande”

Alla nyheter med Valheim Update 0.211.7

Uppdateringen som ger stöd för korsspel tar spelet till version 0.211.7.

Totalt detaljeras fem nyheter som alla är relaterade till att spela med vänner.

Förutom att lägga till stödet för korsspel med parametern ”-crossplay” så ingår följande:

  • Mindre optimeringar för in-game-hosting. Det betyder att den som startar ett spel utan en dedikerad server inte påverkas prestandamässigt lika mycket som tidigare när fler går med i spelet.
  • Fliken för att gå med i nätverksspel har uppdaterats. Det är nu möjligt att lägga till favoritservrar, se om servrarna är aktiva och om de har stöd för korsspel.
  • Om din server inte har uppdaterats för korsspel så kan du ändå spela äldre versioner av Steam-varianten av Valheim. Glöm inte att starta om Steam-appen först bara.
  • Ett frågetecken har lagts till för servrar som har okänd status. Om servern är avstängd så markeras detta med ett rött X istället. Ser du en shuffle/blanda-ikon? Det betyder att servern har stöd för korsspel.

Det här är en mindre uppdatering som inte bjuder på några nyheter inuti spelet.

I skrivande stund vet vi fortfarande inte när Mistlands kommer.

Visste du? När Valheim var som mest populärt på Steam så fanns 498 000 spelare inne samtidigt?

Här köper du Valheim

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button