Allmänt

Windows 11 varnar när lagringen på OneDrive är slut

Microsoft uppdaterar Windows 11 med stöd för varningar när lagringsutrymmet på molnlagringstjänsten OneDrive närmar sig slutet. Aviseringarna syns direkt i appen Inställningar i Windows med en möjlighet att köpa till extra utrymme om man vill det.

Microsoft har bit för bit integrerat sina tjänster i senaste versionen av Windows. Varningarna om OneDrive är bara den första av flera som kommer i framtiden. Även Microsoft 365 kommer att integreras med visning av statusmeddelanden för tjänsten.

Fördelen med den nya integrationen är att du lättare förstår när det inte längre går att säkerhetskopiera dina viktiga filer till molnlagringen. Att spara filer på OneDrive är ett fantastiskt bra sätt att hålla dokument, bilder och personliga videor på ett sekundärt ställe utifall att datorn eller NAS:en kraschar. Molnlagring med versionshantering är dessutom ett bra skydd mot ransomware.

Lästips: Windows 11 2022 Update får uppdateringar till oktober 2024

I ett pressmeddelande säger Microsoft att ”appen Inställningar stöder ny grafik på Konto-sidan som visar en visuell översikt över din användning av molnlagring för alla Microsoft-produkter”.

Klockan i aktivitetsfältet kan visa sekunder

En annan nyhet som Microsoft introducerar är att klockan i aktivitetsfältet nu kan visa sekunder istället för bara timmar och minuter. En liten, men mycket önskvärd förbättring som är en av de absolut mest förfrågade av användarna.

Det är enkelt att ställa in den här nyheten om du har senaste uppdateringen till Windows 11. Så här gör du:

  1. Öppna appen Inställningar i Windows 11
  2. Gå till Anpassning > Aktivitetsfältet > Beteenden för aktivitetsfältet
  3. Aktivera sekundvisning

Du kan högerklicka på klockan i aktivitetsfältet för att snabbt gå till rätt inställning.

Notera att den här funktionen i skrivande stund testas av Windows Insiders-testare. Det är alltså inte säkert att uppdateringen är redo att installeras på just din dator idag.

Via Softpedia

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button