Allmänt

Alan Wake är släppt på Steam och GOG – igen

Alan Wake är tillbaka på Steam och GOG efter en längre tids frånvaro. De licensproblem som tvingade bort spelet från butikshyllorna under 2017 har äntligen lösts, och du kan nu köpa spelet igen.

  • Går att köpa till superlågt pris – bara 26 kronor
  • Finns på flera spelplattformar, bland annat Steam och GOG
  • Spelutvecklaren och Micrsoft förnyade licenserna till musiken
  • Nintendo stämmer LoveROMs och LoveRETRO

Alan Wake släpptes 2010 till Xbox 360 och PC. Det utvecklades av spelstudion Remedy Entertainment och har fått utmärkta recensioner, både av spelkritiker och gamers världen över.

Med ett positivt mottagare blev Alan Wake en storsäljare, och efter den initiala lanseringen släpptes expansionen Alan Wake’s American Nightmare. Sju år efter att första spelet släpptes gick det plötsligt inte att köpa spelet längre.

Anledningen är att licenserna för musiken i Alan Wake höll på att löpa ut, och därmed tvingades spelet bort från onlinebutikerna. På skiva fanns spelet fortfarande ett tag.

Good news! Alan Wake is back on Steam.Better news: the price will be discounted during Halloween, so go get your copy if you don’t own the game yet. (Other digital platforms to follow.)

Remedy Entertainment

Nu har Remedy Entertainment och Microsoft rapporterat att de förnyat rättigheterna till musiken i spelet. Och därmed går det också nu att köpa Alan Wake på bland annat Steam och GOG igen.

Just i skrivande stund kan du köpa spelet för runt 26 kronor från båda spelplattformarna. Det är ett löjligt låg pris för ett så bra spel. Det är kanske inte nyaste speltiteln på marknaden, men det har bra underhållsvärde.

Det här handlar spelet Alan Wake om

Spelgenren är överlevnadsskräck och det matchar bra med innehållet i spelet. Du axlar rollen som Alan Wake, en avdankad författare med skrivkramp som tillsammans med sin fru besöker staden Bright Falls.

När de når staden är allt till synes bra och trevligt. Men snabbt händer en rad övernaturliga händelser som bland annat gör att Alan Wake tappar kontakten med sin fru och kör av vägen med en bil.

Du som spelare ska ta Alan Wake genom en levande version av hans mörkaste visioner. Samma visioner som återspeglas i en av hans böcker – och som nu riskerar att förgöra Alan Wake, hans fru och hela Bright Falls.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button