Tips

Så gömmer du Google Adsense när annonser inte visas

Google Adsense är en utmärkt inkomstkälla om du har en webbsajt som är välbyggd och har många besökare, men det är inte en felfri väg att gå om du vill ge dina besökare en bra upplevelse på sajten. Speciellt inte om Adsense bestämmer sig för att inte visa en annons och lämnar en stor, vit fläck mitt i det viktiga innehållet.

Den här sajten som du besöker just nu är knappast välbesökt och med begränsat innehåll så har Adsense svårt för att veta vad som ska visas. Därför kan vi uppleva att det uppstår vita utrymmen där annonser borde visas, men faktiskt inte gör det. Det är inte snyggt och gagnar absolut ingen. Så vad är egentligen lösningen?

haaf se white space adsense nocss 2022
Det här är inte speciellt snyggt, eller hur? Men det finns en enkel lösning!

Så fixar du vita ytor med Google Adsense

Den enklaste lösningen är tre rader med css-kod som gör att det vita utrymmet kollapsar när en annons inte visas. Vad koden gör är att kolla om statusen för annonsutrymmet är ”unfilled” och om så är fallet så tar inte ytan upp någon onödig plats på sajten.

Här är css-koden du måste använda:

ins.adsbygoogle[data-ad-status='unfilled'] {
    display: none !important;
  }

Och när den används på rätt sätt så ser det ut så här när Google Adsense inte visar någon annons:

haaf se white space adsense unfilled css 2022
Mycket bättre!

Det är busenkelt att lägga in css-koden i ditt WordPress-tema.

Så använder du css-koden i WordPress

Om du har ett tredjepartstema som är välbyggt så finns en inställning för att ändra i css-koden. Vi användet temat Jannah som har utmärkta inställningsmöjligheter för extra css-kod.

Har ditt tema inte den möjligheten så gör det inget, WordPress har faktiskt den inställningen inbyggd och du hittar den så här:

  1. Öppna admin-sidan för din webbsajt
  2. Gå till Utseende > Anpassa
  3. Välj Extra CSS
  4. Kopiera och klistra in koden ovan i rutan
  5. Kontrollera att koden fungerar i förhandsvisningen
  6. Klicka Publicera

Om du ångrar dig så går du tillbaka och tar bort koden. Den är icke-förstörande och kan inte på något vis påverka innehållet på din sajt utöver att dölja det vita utrymmet som Google Adsense lämnar när annonser INTE visas.

Extra tips: Byt bakgrundsfärg på Google Adsense

Om du visar annonser som är mindre än utrymmet du har dedikerat till Google Adsense-platsen så kanske du har märkt att bakgrundsfärgen skiljer sig från din sajts bakgrundsfärg.

Det kanske inte gör så mycket – ibland är det faktiskt riktigt bra att annonser har ett annat utseende för att bli ett blickfång eller bara tydligt markera att det inte är redaktionellt innehåll.

Men om du inte tycker om bakgrundsfärgen så är det enkelt att ändra. Här är css-kod som du kan använda tillsammans med dölja-vita-utrymmet-koden ovan.

ins.adsbygoogle {
background: #FFFFFF !important;
}

För att byta bakgrundsfärgen så ändrar du hex-värdet #FFFFFF (vit) till färgen du föredrar. Du hittar fler hex-värden här.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button