Tips

Har Samsung Galaxy Watch Active en blodtrycksmätare?

Har Samsung Galaxy Watch Active en blodtrycksmätare? Ja, smartklockan har en blodtrycksmätare. Det är samma sensor som för pulsmätaren vilket är en så kallad PPG-sensor. Men i skrivande stund är det bara pulsmätningen som fungerar, inte blodtrycksmätningen.

  • Vad är Galaxy Watch Active? Det är en smartklocka från Samsung med Tizen som operativsystem. Galaxy Watch Active är en av marknadens bästa smartklockor för Android idag.
  • Fungerar Galaxy Watch Active med telefoner som inte är från Samsung? Ja, du kan använda andra mobiltelefoner än Samsung, även från Apple. Tänk på att vissa funktioner som Samsung Pay inte fungerar utan en Samsung-telefon.
  • Kan jag använda skärmskydd med Galaxy Watch Active? Just i skrivande stund är det i princip omöjligt. Det finns inga formskurna skärmskydd för den här modellen och den rundade skärmkanten gör att du inte kan köpa ett vanligt, runt 40mm-skydd med bra passform.
  • Är Samsung Galaxy Watch Active vattentät?

Samsung Galaxy Watch Active är en smartklocka för aktiva människor. Den har flera träningsinriktade funktioner och bara namnet ”Active” vittnar om att Samsung har rörelse i åtanke för modellen. En grundläggande funktion i alla smartklockor är pulsmätare, men hur är det egentligen med en blodtrycksmätare?

samsung galaxy watch active sensor

Blodtrycksmätaren i Galaxy Watch Active är låst för användarna

För att kunna använda blodtrycksmätaren i Galaxy Watch Active krävs att du installerar appen My BP Lab 2.0 på din mobiltelefon. Och den fungerar endast med utvalda telefoner från Samsung – från Galaxy S9 och nyare.

Dessutom måste du vara deltagare i en studie från University of California (UCSF) och dela din blodtrycksdata med dem. Så för de absolut flesta kommer blodtrycksmätaren inte att fungera överhuvudtaget.

Mitt råd är att absolut inte köpa Galaxy Watch Active för just den här funktionen. Det finns inga indikationer på att Samsung tänker öppna den för allmän användning, vilket är väldigt tråkigt.

Samsung är inte tydliga med blodtrycksmätaren framtid

Samsung är mycket försiktiga med att svara på frågor om blodtrycksmätaren i Galaxy Watch Active. Det finns inga indikationer på att mätaren ska fungera även efter studien från University of California (UCSF).

Enligt en representant för Samsung finns inga planer på att släppa blodtrycksmätningen till den breda massan i skrivande stund.

Därför vill du ha en blodtrycksmätare på handleden

Fördelen med att ha en blodtrycksmätare på handleden är att du kan göra regelbundna, snabba egenkontroller av din egen hälsa. Ett för högt eller lågt blodtryck kan indikera hälsoproblem som måste kontrolleras av en läkare.

Jag rekommenderar att du läser mer om blodtrycksmätning på 1177.se om du har frågor kring mätning och resultat.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button