Prylar

Polar lanserar Vantage V & Vantage M

Polar lanserar nytt: Polar lanserar två träningsklockor – Vantage V och Vantage M – som mäter effekten av din träning i watt.

Träningsklockorna får just nu supertuff konkurrens från smartklockor som Apple Watch Series 4. I takt med att smartklockorna fokuserar allt mer på hälsa och träning, så tvingas tillverkarna av träningsklockor att utveckla sig.

Och det är precis vad Polar gör med nya Vantage V och Vantage M. 

polar vantage v

Polar Vantage V

Den större, funktionsrikare och dyrare modellen är Vantage V. Den har en ny, förbättrad pulsmätare med nio LED-lampor (gröna och röda) för mätning med olika våglängder.

Polar Vantage V är den första produkten från tillverkaren som kan mäta effekten av din träning i watt. Mycket likt vad cyklister har gjort sedan länge.

Vantage V saknar 4G-stöd, men har inbyggd GPS. Det gör att mätningarna i löparspåret blir betydligt säkrare än konkurrerande modeller utan satellitanslutning.

Den specialgjorda laddaren gör att du laddar Vantage V snabbt och praktiskt. Upp till 40 timmar aktivitetstid vid sport går att få enligt Polar.

Designen är helt vattentät vilket betyder att du kan simma med träningsklockan.

Polar Vantage V har en 1,2-tums pekskärm med upplösningen 240 x 240 pixlar. Skärmen stängs av automatiskt när du aktiverar ett träningsläge. Tillgängliga färger är vit, svart och orange.

polar vantage m

Polar Vantage M

Polar Vantage M är en enklare, billigare variant av storebror Vantage V. Den stora skillnaden mellan modellerna är att Vantage M saknar pekskärm, samt att den inte kan mäta effekten av träningen.

En mindre detalj, men knappast mindre viktig, är att Vantage M har utbytbara armband. Det är en välkommen funktion eftersom ett slitet eller söndrigt band på Vantage V inte går att byta (åtminstone inte speciellt enkelt).

Något viktigt att nämna om Vantage M är att träningsklockan inte stöder så kallat Recovery Mode. Det är en funktion för att analysera tidigare träningar och hur lång tid det tar att återhämta sig.

Läs mer om tekniken i de nya träningsklockorna på Polars officiella webbsajt.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button