Prylar

Loupedeck uppgraderas – här är Loupedeck+

Loupedeck är ett tillbehör till Adobe Lightroom som ger dig snabb åtkomst till fysiska knappar och reglage för redigeringsfunktioner. Första modellen släpptes 2017 – nu kommer en uppgraderad variant kallad Loupedeck+ med en rad förbättringar.

  • Redigera dina bilder med fysiska knappar och reglage
  • Fungerar med Adobe Lightroom, Aurora HDR 2018 och Capture One (beta)
  • Befintliga ägare av Loupedeck får en rabattkupong om de köper nya modellen
  • Läs mer om Loupedeck+ på den officiella produktsidan

Den stora nyheten med Loupedeck+ är att tillbehöret inte längre är låst till Adobe Lightroom. Nu finns stöd för andra mjukvaror som Skylum Aurora HDR och Capture One. Fler integrationer är utlovade och kommer gradvis under 2018.
Loupedeck+ har också fått fler knappar och uppdaterad mjukvara. Konfigurationerna har förbättrats så att konsolen är enklare att använda innan du har satt dig in i allt den kan göra. Och om du inte gillar funktionerna som är kopplade till specifika knappar så kan du enkelt programmera om dem. Tänk bara på att den fysiska beskrivningen till varje knapp så klart inte kan ändras.
Hela konstruktionen som bygger upp Loupedeck+ har också förbättrats. Designen är tåligare och ska ge ett bättre, mer gediget intryck än första modellen.
När jag provade den första modellen förra året använde jag den till fler än hundra bröllopsbilder och ett stort antal naturbilder. Det tog ett bra tag innan jag faktiskt märkte någon positiv skillnad i redigeringen; mycket eftersom det tog längre tid i början när jag behövde leta efter rätt reglage hela tiden.
Loupedeck+ kostar 229 euro och går att köpa idag. Omräknat blir det cirka 2 350 kronor, ett högt pris för den som redan äger första generationens Loupedeck. Därför erbjuder tillverkaren en rabatt på 50 euro till de som redan äger en Loupedeck.
Läs mer på tillverkarens officiella webbsajt.
skylum-aurora-hdr-2018-editor

Aurora HDR 2018 – nu med stöd för Loupedeck+

Samtidigt som Loupedeck+ presenterades släpptes uppdateringen 1.2.0 till redigeringsprogrammet Aurora HDR 2018. Den ger fullt stöd för Loupedeck+ i ett nära samarbete med utvecklaren Skylum.
Förutom det följer även en hel rad förbättringar och optimeringar med version 1.2.0. Bland annat prestandaförbättringar, minnesoptimeringar och snabbare filöppning. Du kommer alltså att märka att arbetsflödet blir kvickare när mjukvaran reagerar snabbare när du justerar i bilderna.
”Skylum och Loupedeck delar samma vision. Vi vill hjälpa fotografer att skapa fantastiska bilder, men på olika vis. När vi upptäckte att nya versionen av Loupedeck var på gång, så visste jag att vår mjukvara skulle vara först att ha stöd för den. Detta är rätt sorts modern innovation som fotografer verkligen behöver”, säger Alex Tsepko, VD på Skylum

Detta är rätt sorts modern innovation som fotografer verkligen behöver.

En annan nyhet är att Windows-versionen kan göra så kallad ”batch processing” där flera bilder får samma justeringar automatiskt. Skylum har också ökat antalet kameror som har direktstöd i Aurora HDR 2018.
I framtiden kommer stöd för Loupedeck+ också att finnas till Skylum Luminar. Det finns dock ingen tidsram för när stödet släpps.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button