PennorPennor & papper

Lamy AL-star Lilac & Petrol (2023) Special Edition är här

Lamy har lanserat AL-star Lilac och Petrol. Två nya Special Edition-varianter i den ständigt populära serien med grymt snygga reservoarpennor. Den 15 februari släpps Lilac och Petrol med ett ungefärlig pris på 365 kronor.

Den nya varianterna avslöjades först av italienska webbshoppen Stiloestile på Instagram. Via deras sajt hittar vi all information som behövs om reservoarpennorna. Exempelvis bilder, vilka nibstorlekar som erbjuds och lanseringsdatum.

AL-Star Lilac och Petril är Lila samt mörk turkos

Alla modellerna i serien AL-star har en metallicfärg som kompletterar de andra, mycket snarlika modellerna i Safari- och Lx-serierna.

lamy al star lilac petrol special edition 2023

AL-star Lilac använder sig av en lila färg medan Petrol enklast kan beskrivas som mörk turkos. Båda med nibvalen Extra Fine, Fine och Medium (åtminstone hos Stiloestile).

Eftersom AL-Star använder exakt samma nib som Safari och Lx så kan du enkelt köpa fler nibstorlekar om du exempelvis är vänsterhänt eller vill skriva kursivt med nibs speciellt för det. En ny nib kostar cirka hundralappen och finns bland annat att köpa på Pen Store och Amazon.

Måtten för reservoarpennorna i serien AL-star är identiska oavsett vilken variant du väljer. De har en längd på 139 millimeter med huven på eller 130 millimeter om vi bara mäter pennkroppen. Själva huven är väl tilltagen med sina 64 millimeter. Greppet har en diameter på 33 millimeter och här måste du tänka på att det är ett trekantsgrepp som gäller, inte rundat. Precis som med Safari och Lx.

Och nu är äntligen Lamyshop.se en svensk återförsäljare av de nya Special Edition-pennorna. Här köper du pennorna direkt från den officiella webbshoppen:

Lamy AL-Star Lilac Petrol 2023 Special Edition

Lamy Dark Lilac Special Edition

Visste du att Lamy släppte en specilvariant av sitt bläck 2016 som heter Dark Lilac? Bläcket går inte att få tag på mer och var mycket uppskattat av alla fans och användare. Men som så mycket annat i begränsad upplaga så valde Lamy att lägga ner färgen och fokusera på annat.

Lamy Dark Lilac är en unik färg som tveklöst hade fungerar riktigt fint med nya reservoarpennan med nästan samma namn. Lycka till med att få tag på bläcket dock – det är snordyrt att köpa på andrahandsmarknaden.

Om du vill veta hur det ser ut kan du kolla på fantastiska sidan mountainofink.com som har utmärkta exempel.

Lästips: Du har väl inte missat att Lamy xevo Special Edition 2023 är släppt?

Lamy AL-star Black Purple

Ett alternativ till AL-star Lilac är snygga Al-Star Black Purple. Den här modellen kostar exakt lika mycket och är minst lika trevlig att kolla på. Lite mörkare i tonen, men samma känsla och utseende som sin nya syskonmodell.

Du hittar AL-star på Pen Store här och hos officiella Lamy-butiken i Sverige.

Frågor och svar

Hur mycket kostar AL-star Lilac och Petrol?

365 kronor.

När släpps AL-star Lilac och Petrol?

Den 15 februari 2023.

Var köper jag AL-star Lilac och Petrol?

Direkt från den officiella webbshoppen här.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button