PennorPennor & papper

Recension av Pilot MR Retro Pop (kulspetspenna)

När den här pennan har huven på så går det inte att se om det är kulspetspennan eller den vanligare, mer om tyckta reservoarpennan med samma namn. I det här fallet så är det den förstnämnda som jag recenserar. Sen tidigare har jag flera färgvarianter av versionen med nib och i ett svagt ögonblick tänkte jag att det kunde vara intressant att se hur kulspetspennan fungerar. Här är mitt test.

Fördelar

  • Tåligt byggd
  • Stor refill
  • Bra flöde i spetsen
  • Huva som skyddar
  • Bekvämt grepp
  • Skeppas med skyddande etui

Nackdelar

  • Kan vara något för liten om du har stora händer
pilot mr retro pop ballpoint m svart 1

Generellt bra att veta om Pilot MR Retro Pop

Mitt exemplar av Pilot MR Retro Pop kom i en sliten förpackning av stål, med ett mjukt inlägg som uppenbarligen är gjort för två pennor. Materialet såg riktigt slutet och tillbucklat ut, som om det har legat i en låda under flera års tid, bortglömd och omkringputtad av andra grejer. Insidan däremot var stabil och säker med gott om material som skyddar själva pennan.

Pennan själv är tillverkad helt i metall med en främre och en bakre del. Till skillnad från klassiska Pilot MR så är det ingen vridmekanism i den här modellen, utan en huva likt till reservoarpennorna med samma namn. Nämnvärt är att MR Retro Pop även finns med vridmekanism, men med en annan refillpatron).

Greppet är bekvämt att använda och har en bra längd för mina fingrar. Det enda som kanske stör lite till en början är att pennkroppen efter greppet är mycket tjockare, vilket gör att du känner kanten mellan de båda delarna ganska markant.

pilot mr retro pop ballpoint m svart 4

På insidan sitter en väl tilltagen bläckpatron som följer G2-standarden. Bläcket är följsamt och välsmort. Du får en rejäl linje med den här pennan, så om du skriver smått så kan det vara bättre med ballpoint-varianten som inte är lika flödig från spetsen.

Just mitt exemplar har ett irriterande, klickande ljud varje gång spetsen nuddar pappret. Det glappar alltså lite längst fram på pennan. Det är säkert inte så på alla exemplar, men för mig är det inte acceptabelt på någon penna.

Storleksmässigt så har Pilot MR Retro Pop måtten 167 x 70 x 37 mm och vikten stannar på 28 gram.

pilot mr retro pop ballpoint m svart 3

Skrivtest

Pilot MR Retro Pop sköter sig riktigt bra på finare papper från Rhodia. Det glansiga, mjuka pappret visade inga tecken på att blöda igenom eller att bläcket sprider sig ut i fibrerna så att texten upplevs som suddig. Trots att den här pennan flödar riktigt mycket ska tilläggas.

Även på lite billigare och grövre papper så fungerar pennan väl. I min senaste anteckningsbok från Amazon så sköter sig bläcket utan problem. Kanske med lite större tendens att ”klumpa” om jag skriver smått och försiktigt, men inget som påverkar kvaliteten på resultatet.

Pilot MR Retro Pop
Rhodia no18
pilot mr retro pop ballpoint m amazon keep on going never give up front
Noname anteckningsbok från Amazon

Här köper du Pilot MR Retro Pop med huva

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button