Allmänt

Har Xiaomi Mi Band 7 en egen / inbyggd GPS?

Funderar du på att skaffa en ny aktivitetsmätare för handleden och undrar om nya Mi Band 7 är rätt för dig? Det här är ett förträffligt och jämförelsevis billigt aktivitetsarmband som träffar helt rätt på många saker.

Frågan är bara hur rätt Mi Band 7 gör på GPS-fronten. Kan aktivitetsarmbandet spåra din position mot GPS-satelliterna utan att du behöver en mobiltelefon? Vi har tagit oss en närmare titt på saken och hittat svaret.

Lästips: Är Xiaomi Mi Band 7 vattentät? Här är svaret!

Xiaomi Mi Band 7 saknar inbyggd GPS

Och svaret på frågan ovan är att nej, Mi Band 7 har tyvärr inte en inbyggd GPS.

Istället måste du ha en bluetooth-ansluten mobiltelefon om du vill spåra din position och ta med den datan till dina träningsrundor. En beklaglig detalj som garanterat är avskräckande för en del.

Anledningen till varför Xiaomi valde att inte inkludera en GPS vet vi inte. Men det är nog ingen högoddsare att det är 1) prislappen och 2) det pyttelilla inret i aktivitetsarmbandet som är orsaken.

Det finns helt enkelt ingen plats om inte Xiaomi hade gjort designen större och med GPS:en så skulle prislappen potentiellt öka nämnvärt.

Xiaomi Mi Band 7 har stöd för ”Connected GPS”

Tacksamt nog ger stödet för ”Connected GPS” en viss tröst då det åtminstone betyder att du kan ansluta din mobiltelefon och få positionsdata den vägen.

Om du har en ansluten mobiltelefon med dig på löparrundan och använder en av träningslägena så aktiveras GPS:en automatiskt i mobilen.

Xiaomi är inte ensam om att lansera aktivitetsarmband utan inbyggd GPS. Även Fitbit har gjort det tidigare med exempelvis Fibit Inspire 2 och Fitbit Luxe. Två Fitbit-aktivitetsarmband som däremot har inbyggd GPS är utmärkta Charge 4 och nyare Charge 5. Men de kosar också rejält mycket mer.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button