Tips

Har Samsung TV inbyggd Chromecast?

Korta svaret: Nej, generellt så har inte Samsung TV inbyggd Google Chromecast. Det betyder att du måste köpa till den funktionaliteten via antingen en separat Chromecast eller ett mediacenter med inbyggd Chromecast-funktionalitet.

Varför har min Samsung TV inte inbyggd Chromecast?

Samsung TV använder Tizen OS som operativsystem. För att ha en inbyggd Chromecast behövs Android TV, vilket konkurrenter som Sony och Philips använder i sina modeller

Med det sagt – du kan givetvis köpa en separat Chromecast och ansluta den via HDMI utan problem. Externa Chromecast-enheter är helt oberoende på av operativsystemet i TV:n och kräver bara en ledig HDMI-port (samt strömanslutning) för att fungera.

Så länge du kan välja HDMI som uppspelningskälla så är du redo att köra (nästan) direkt efter anslutning.

Vad är fördelen med Chromecast i min TV?

netflix-logo-surfplatta
Netflix har stöd för Chromecast via mobiltelefonen

Det fina med en Chromecast direkt i TV:n är att du kan använda mobiltelefonen eller surfplattan och strömma exempelvis film direkt till TV:n.

Bara öppna en kompatibel app – som HBO Now, YouTube, Netflix, Spotify, Twitch – välj materialet du vill kolla på, och klicka på den lilla Cast-ikonen. Välj din TV och voila, nu strömmas materialet till TV:n.

Alla mobila enheter som finns i samma hemnätverk som TV:n kan strömma till en Chromecast, vilket betyder att familj och vänner kan dela saker om de vill och får.

Genom att använda mobiltelefonen eller surfplattan som fjärrkontroll kan du styra uppspelningen varhelst du befinner dig i hemmet, och du har tillgång till ditt Google-konto för exempelvis YouTube Premium utan extra inloggning.

Vilka TV-apparater har inbyggd Chromecast?

Google har en lista med alla TV-modeller som har inbyggd Chromecast på sin webbsajt. Där hittar vi populära tillverkare som Sony och Philips som är stora på svenska marknaden; även Toshiba, Polaroid, Soniq, Skyworth, Vizio och Sharp nämns.

För att din TV ska ha inbyggd Chromecast behövs normalt Android TV som operativsystem. Det betyder att alla andra modeller, exempelvis med Tizen OS som Samsung har, inte har eller kan ha Chromecast inbyggd.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button