Tips

Finns Disney+ som app till Samsung TV?

Ja, Disney+ finns som app till Samsungs TV-apparater. Disney och Samsung har ingått i ett samarbete som gör att den nya filmtjänsten fungerar direkt i TV-apparaterna, men det krävs att du har en hyggligt ny modell med Tizen OS.

Vilka Samsung TV har Disney+ som app?

För att kunna installera Disney+ som app på din Samsung TV krävs att du har en modell med Tizen OS från 2016 eller senare. Knepigare än så är det inte. Har du en äldre modell eller fel operativsystem så kan du inte installera appen överhuvudtaget.

Så installerar du Disney+ som app:

  1. Gå till Apps > App-sökning
  2. Skriv in “Disney” > Välj Disney+ från sökresultatet
  3. Välj att installera > Följ instruktionerna på skärmen
  4. Klart!

Notera att appen kanske inte visas i just din Samsung TV om 1) modellen inte är godkänd av Samsung och Disney eller 2) Disney+ inte är släppt för svenska användare.

Hur tittar jag på Disney+ utan app i min Samsung TV?

Google Chromecast Ultra
Chromecast Ultra är ett utmärkt alternativ till appen för Samsung TV

Det finns några praktiska sätt att kolla på Disney+ utan att använda appen i Samsung TV.

  1. Använd en Google Chromecast
  2. Anslut din dator via HDMI till TV:n
  3. Skaffa ett mediacenter med stöd för Disney+

Bäst är om du har en Samsung TV som har stöd för Disney+. Om du inte har en sådan kan du ansluta en Google Chromecast och strömma direkt från din smartphone, surfplatta eller dator istället. Kostnaden är från några hundralappar och upp till runt tusenlappen beroende på vilken Chromecast-modell du behöver.

Om inte Chromecast är rätt för dig kan du använda ett mediacenter som Nvidia Shield TV, Apple TV eller spelkonsoler som Xbox och Playstation där Disney+ finns.

Fyll i användarnamn och lösenord

För att logga in måste du ange ditt användarnamn och lösenord. Du behöver bara göra det en enda gång, appen sparar uppgifterna första gången du anger rätt inloggningsuppgifter.

Normalt använder man den tillhörande fjärrkontrollen till din Samsung TV för att bokstav för bokstav skriva in uppgifterna. Ett smidigare alternativ är att ansluta ett bluetooth-tangentbord så att du slipper fjärrkontrollen.

Jag har installerat Disney+ – men appen fungerar inte?

Disney+ har inte släppts officiella på den svenska marknaden i skrivande stund. Det betyder att du kanske kan installera appen för Disney+, men du kommer inte att kunna skapa ett konto eller komma åt filmtjänsten.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button