Tips

Har Mi Band 5 stöd för kontaktlösa betalningar? Här är svaret

Ja, Mi Band 5 har stöd för kontaktlösa betalningar. Men det kräver att du har rätt variant av aktivitetsarmbandet, och att du använder en betalningslösning som stöds av Mi Band 5.

  • NFC-varianten av Mi Band 5 har stöd för kontaktlösa betalningar
  • Har bara stöd för ett litet antal betalningslösningar (inga vanliga i Sverige)
  • Lågt pris är lockande – men du förlorar funktionalitet i Sverige
  • Lästips: Är Mi Band 5 vattentät? Här är svaret!

Xiaomi Mi Band 5 är något av ett udda kort på marknaden, åtminstone för oss svenska användare.

Det är ett superbilligt aktivitetsarmband som för sina kronor är väldigt prisvärt – men modellen är tätt knuten till Kina på ett sätt som gör vissa funktioner omöjliga att få i Sverige.

Tyvärr är kontaktlösa betalningar just en sådan funktion. Och anledningen är tämligen enkel – Xiaomi Mi Band 5 stöder visserligen kontaktlösa betalningar, men bara med varienten som har NFC-stöd.

En variant som bara säljs på den asiatiska marknaden i skrivande stund. Artikeln uppdateras när vi vet om Mi Band 5 får NFC även i Europa.

Om du faktiskt får tag på en NFC-bestyckad variant kommer nästa hinder. Du kan bara använda någon av de godkända betalningslösningarna till Mi Band 5. Och det finns inga svenska sådana just idag.

Vill du använda kontaktlösa betalningar rekommenderar vi istället en smartklocka från Apple, Samsung eller Garmin. Alternativt ett aktivitetsarmband från Fitbit.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button