Kan jag ladda Galaxy Watch Active med Qi-laddare?

Samsung Galaxy Watch Active är marknadens absolut bästa smartklocka för Android just nu. Tillsammans med utmärkta Fossil Sport som också är riktigt bra. Galaxy Watch Active laddas trådlöst med en tillhörande laddare. Men kan man använda vilken Qi-laddare som helst med den?

  • Qi-laddare fungerar med Galaxy Watch Active – dock inte alla modeller på marknaden
  • Du kan ladda Galaxy Watch Active med en Galaxy S10 eller Galaxy S10 Plus
  • Galaxy Watch Active och Fossil Sport är bästa smartklockorna för Android just nu

Det snabba svaret på frågan är nej, det kan du inte. Men det är inte en begränsning från Samsungs sida. Snarare handlar det om den fysiska designen på en del Qi-laddare som gör att de inte fungerar med Galaxy Watch Active.

För att din Qi-laddare ska fungera med smartklockan krävs tillräckligt små och välplacerade spolar. Om de inte kommer i kontakt med laddningsspolarna i Galaxy Watch Active så fungerar inte laddningen helt enkelt.

Annons

Och hur vet du om ena eller andra Qi-laddaren fungerar?

Kolla med tillverkaren om modellen är testad och godkänd för Galaxy Watch Active. Om inte så måste du köpa och prova den för att se. Det kan vara tidsödande, så en enkel sökning på Google kan ge dig svaret i förväg.

Galaxy Watch Active kan laddas från din Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Visst du att Samsung Galaxy S10 och Galaxy S10 Plus har inbyggd, trådlös laddare? Det betyder att du kan lägga din Galaxy Watch Active ovanpå telefonen och laddas smartklockans batteri.

Det fungerar även med andra mobiltelefoner som har liknande teknik. Exempelvis utmärkta Huawei Mate 20 Pro. Notera dock att det inte finns några garantier att det fungerar med andra telefoner än Galaxy S10 och Galaxy S10 Plus.

Qi-laddare är bättre än proprietära sladdladdare

Många smartklockor laddas trådlöst. Aktivitetsarmband däremot biter sig envist fast med laddningskablar som måste anslutas. Det finns både fördelar och nackdelar med att undvika kabeln och helt gå trådlöst.

Om smartklockan stöder den standardiserade Qi-tekniken låser du inte dig till att bara använda en specifik, märkesspecifik laddare. Det finns massvis med Qi-laddare på marknaden – hitta en som passar och kör på det.

Du slipper proprietära laddare (jag kollar på dig Fitbit) som är dyra och opraktiska. Snäppladdaren som fästs på Charge 3 gör exempelvis att ett eventuell skärmskydd skrapas av med tiden. Knappast roligt.

Tänk på att placera smartklockan rätt på laddningsplattan så att den faktiskt laddar. En del modeller kan vara krångliga, och det är tråkigt att vakna på morgonen med en smartklocka vars batterinivå är under tio procent trots att den varit på laddningsplattan.

Annons

Senaste artiklarna

Asus Chromebook C425: Strömsnål laptop med Chrome OS & 14-tumsskärm

Asus Chromebook C425 är en bärbar dator med Chrome OS, en strömsnål Intel Amber Lake-processor och clamshell-design. Läs mer om nya datorn...

YouTube Music fungerar nu med Waze i mobilen

Nu kan du använda YouTube Music direkt i GPS-navigatorn Waze. Sen tidigare har det funnits stöd för flera andra musiktjänster – men...

Google Nest Mini 2019 – andra generationens Home Mini på gång

Väntar du på att Google ska uppgradera de smarta högtalarna Home och Home Mini? Då kanske vi har en bra nyhet till...

Google Pixel 4 & Pixel 4 XL kan få 90 Hz-skärmar och OLED

Går du och väntar på att Google ska presentera kommande mobiltelefonen Pixel 4? Då har jag några riktigt spännande rykten att berätta...

Spotify Premium for Family kan få prishöjning med 13 procent

Spotify vill höja priset på Premium for Family. Det är åtminstone indikationen de ger efter ett uppmärksammat test på den skandinaviska marknaden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här