Tips

Batteriet töms snabbt med watchOS 7 – här är en lösning

Snabb lösning på kort batteritid med watchOS 7

Har du uppdaterat din Apple Watch till watchOS 7? Då har du kanske märkt att batteriet töms mycket snabbare än tidigare. Vissa användare rapporterar att deras Watch går från 100 till 0 procent på bara några timmar med watchOS 7.

Jag har själv upplevt samma problem med min Watch Series 5. Före installationen av watchOS 7 kunde batteriet hålla från 06.00 när jag går upp till 23.00 utan problem. Men efter senaste mjukvaran varnar klockan om lågt batteri redan vid 14-15 om dagarna.

Och då ska sägas att jag inte använder min Apple Watch till mer än att se tid, kalender och inkommande meddelanden samt samtal. Ingen storanvändare alltså.

Så här säger användaren tamas176 på Apples officiella diskussionsforum:

Same problem here. After updating to watchos 7, the battery life went down a lot. I went for a run in the afternoon like most times and the battery died on me mid workout. This never happend before, I never had to pay attention to the battery life. I tried sleep tracking. I charged it before going to bed, slept 6 hours and the batery was down at 70% in the morning… I hope they fix it soon, but until then nobody should update.

Så vad är det som drar all energi så att batteriet töms?

Det kan finnas flera anledningar så klart. I skrivande stund är watchOS 7 i sin första version utan buggfixar, så det kan vara otyg som ligger och tömmer batteriet av den anledningen. Mer troligt är dock en ny och omtalad funktion som finns i watchOS 7.

Handtvätt är en funktion introducerades med watchOS 7. Den hjälper dig att komma ihåg att tvätta händerna och tillräckligt länge för att bakterierna ska försvinna.

Tyvärr visar det sig att Handtvätt också ser till att batteritiden försvinner lika snabbt som bakterierna. Och jag rekommenderar att du stänger av funktionen om du inte absolut har behov av den.

apple watch handtvatt installning 2020

Så här stänger du av Handtvätt i watchOS 7:

  1. Öppna Watch-appen på din iPhone
  2. Skrolla ner till appen Handtvätt
  3. Slå AV brytaren för ”Timer för handtvätt”
  4. Ändra inställningen för notiser till AV

Klart!

Svårare än så är det inte. Med lite tur märker du stor skillnad på batteriet. Om inte så finns ytterligare en sak du kan kolla på. Och det är vilka bakgrundsappar som får köras och uppdateras när klockan inte är aktiv.

apple appar i bakgrunden watchos 7 2020

Så här ändrar du vilka appar som får användas i bakgrunden i watchOS 7:

  1. Öppna Watch-appen på din iPhone
  2. Gå till Allmänt > Appaktiviteter i bakgrunden
  3. Kryssa AV alla appar som du sällan eller aldrig använder

Klart!

Tänk på att om du använder en app som komplikation på en urtavla så kommer den att ignorera din inställning för bakgrundsanvändning. Och det låter ju väldigt rimligt, men värt att ha i åtanke.

Lösningen när inget annat fungerar – fabriksåterställning

Apple har också en officiell lösning i de fall när inget annat verkar fungera. Och det är att fabriksåterställa din Apple Watch-klocka.

Det nollställer alla inställningar och eliminerar eventuella buggar som kan bita sig fast efter en uppdatering. Och att fabriksåterställa är enkelt – allt du måste göra är att ta bort parkopplingen mellan din smartklocka och din iPhone.

Tänk på att allt du har på smartklockan försvinner vid en fabriksåterställning. För de flesta är det en kort process med få saker som måste återställas. Använder du säkerhetskopieringen bör allt dessutom vara tillbaka på sin plats helt automatiskt – förhoppningsvis utan batteri- och GPS-problemen.

Läs mer om lösningen på Apples officiella webbsajt här.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button