Tips

Har Google Nest Hub inbyggd kamera?

Story Highlights
  • Nest Hub har INTE inbyggd kamera
  • Nest Hub HAR inbyggd kamera
  • Nest Hub Max är ruskigt dyr & svår att köpa

Både ja och nej. Det beror på vilken modell du tittar på. Google har medvetet valt bort den inbyggad kameran i två modeller för att göra dem mer integritetsmedvetna, men det finns ett tredje, dyrare alternativ också.

Med det sagt så finns faktiskt en Nest Hub-modell som har inbyggd kamera. Men den är ruskigt dyr och svår att köpa på den svenska marknaden. Omöjligt är det dock inte.

Lästips: Så väljer du rätt Google Home-högtalare

Varför har inte vanliga Nest Hub inbyggd kamera?

google nest hub first gen 2020
Första och andra generationens Nest Hub är nästan visuellt identiska. Och ingen kamera.

Varken första eller andra generationens Nest Hub har inbyggd kamera.

Anledningen är att Google vill minimera riskerna för integritetsproblem och erbjuda ett smartskärm-alternativ som fungerar lika bra i vardagsrummet som i sovrummet – utan att någon ska känna att det är integritetskränkande.

Kameror har en tends att göra många nervösa, speciellt om de är anslutna till internet.

Bara att Nest Hub-serien (även de vanliga smarthögtalarna) har inbyggda mikrofoner och svarar på tilltal kan få en del att reagera negativt. En kamera på det hade varit betydligt värre ur risksynpunkt.

Genom att ta bort kamerorna från vanliga Nest Hub så finns aldrig risken att någon kan titta på dig utan att du vet om det. Exempelvis hackare eller Google.

Google Nest Hub har flera svenska återförsäljare. Här hittar du både butiker och lägsta priset via Prisjakt på första generationens modell. Andra generationens Nest Hub går inte att köpa i Sverige i skrivande stund.

Vilken Nest Hub-modell har inbyggd kamera?

google nest hub max
Första generationens Nest Hub Max har inbyggd kamera överst på enheten.

Om du absolut vill ha en inbyggd kamera i din Nest Hub så är det den största och dyraste modellen – Nest Hub Max – som gäller.

Google Nest Hub Max är större, dyrare och har en kraftfullare högtalare. Och det sitter en kamera högst upp bredvid ljussensorn (den svarta pricken på bilden ovan).

Lästips: Kan jag kolla på Disney+ med Google Nest Hub?

Kameran gör att du kan ha videomöten direkt framför din Nest Hub Max, vilket säkert är praktiskt för en del. Men det kostar rejält om du vill ha det. För att importera smarthögtalaren måste du betala runt 2 000 kronor och sen tillkommer både frakt, moms och tullavgift.

För att köpa Nest Hub Max måste du först göra en sökning på Google/Bing och hitta butiker i exempelvis USA eller UK som säljer den. Den går inte att köpa enkelt via svenska återförsäljare.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button