Tips

Hur lång batteritid har Mi Band 5? Här är svaret

Xiaomi Mi Band 5 har upp till 20 dagars batteritid – men det skiljer stort mellan de olika varianterna. Den NFC-bestyckade varianten har betydligt lägre batteritid.

Fördelen med aktivitetsarmband (jämfört med smartklockor) är att de har mycket längre batteritid. En smartklocka måste normalt laddas varje eller varannan dag.

Ett aktivitetsarmband behöver normalt inte laddas oftare än en gång i veckan – eller i en del fall först efter 14 till 21 dagar.

Xiaomi Mi Band 5 är en modell som klarar upp till 20 dagars batteritid. Då är det normalvarianten utan NFC vi pratar om. Med NFC minskar tiden till bara 14 dagar.

Det är i klass med Mi Band 4 vilket kanske inte lockar till uppgradering. Men det som gör den här modellen så intressant är nya laddningskontakten som är mycket välkommen.

Xiaomi Mi Band 5 har en magnetladdare som gör att du kan ladda batteriet utan att ta ur aktivitetsmätaren. Ett stort lyft jämfört med tidigare modeller.

Eftersom NFC-stödet inte är speciellt användbart för oss i Sverige kan det vara bra att välja varianten utan NFC-krets för längre batteritid. 20 dagar är riktigt bra, och när batteriet blir sämre med tiden påverkas du inte lika mycket som med NFC-varianten.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button