Tips

Kan jag kolla på Disney+ med Google Nest Hub?

Ja, med den senaste uppdateringen (september 2020) av mjukvaran till Google Nest Hub och Nest Hub Max så fungerar Disney+ på den smarta skärmen. Och det är riktigt enkelt att använda filmtjänsten på den lilla skärmen.

Det första du måste göra är att länka ditt konto för Disney+ med Google Home- eller Assistant-appen. Det är ett krav eftersom Google måste få tillgång till ditt konto för att se allt material som Disney erbjuder på tjänsten.

När du har länkat dina konton kan du röststyra uppspelningen precis som vanligt. Om du vill spela det senaste avsnittet av The Mandalorian säger du exempelvis ”Hey Google, spela The Mandalorian på Disney+”. Svårare än så är det inte.

Eftersom Nest Hub-serien stöder ”Cast” så kan du givetvis använda din mobiltelefon eller surfplatta till att strömma Disney+ också.

Vill du styra uppspelningen på skärmen finns kontroller för det med. Du kan starta och pausa uppspelningen samt hoppa framåt eller bakåt i tiden. Vad du däremot INTE kan göra är att välja med touchskärmen vilken film eller serie du vill kolla på. För det måste du använda röststyrningen.

I skrivande stund är integrationen mellan Google Nest Hub och Disney+ begränsad till ett fåtal marknader. Integrationen i Sverige har inte aktiverats än. Svenska användare är låsta till att integrera Netflix, YouTube Kids och Viaplay med Nest Hub-serien.

Här är alla marknader som kan använda Disney+ med Nest Hub idag:

USA, England, Tyskland, Spanien, Italien, Österrike, Irland, Frankrike, Schweiz, Nederländerna, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

google nest mini musse pigg tillbehor otterbox 2020
© OtterBox. Hållare till Nest Mini som liknar Musse Pigg

En annan nyhet från Google är att OtterBox har skapat speciella tillbehör till smarta högtalaren Nest Mini. Givetvis är temat Disney och det är Musse Pigg-design som gäller för tillbehöret.

Jag uppdaterar artikeln när Google släpper integrationen av Disney+ även till oss i Sverige. Det är oklart när det kan ske, men Google säger att en större spridning på fler marknader sker gradvis över de kommande månaderna.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button