Allmänt

Dropbox har lanserat Passwords, Vault och automatisk säkerhetskopiering

Dropbox har släppt sin lösenordshanterare till alla användare som har en betalprenumeration på molnlagringstjänsten. Plus- och Premium-användare får i ett svep tillgång till tre nya, efterlängtade tjänster från Dropbox.

Det handlar om Dropbox Passwords, Dropbox Vault och en funktion för säkerhetskopiering av viktiga filer direkt från din dator. Tre funktioner som har varit tillgängliga via beta-test under en längre period, men som nu är redo för den breda massan.

dropbox passwords illustration 2020

Dropbox Passwords

Precis som namnet antyder så är Dropbox Passwords en lösenordshanterare, lik LastPass och 1Password.

Du kan spara alla dina inloggningsuppgifter och automatiskt hämta dem när du loggar in på sajter i webbläsaren. Både på desktop och mobil.

Dropbox Passwords använder fullständig kryptering – kallad ”zero-knowledge encryption” utan att Dropbox kan se någon data som lagras på deras servrar.

I skrivande stund är Dropbox Passwords i princip en avskalad lösning som inte står sig väl mot de funktionsrika konkurrenterna LastPass, 1Password, Bitwarden och Dashlane.

Lästips: 6 bästa lösenordshanterarna till Android & iOS

Med det sagt är Dropbox Passwords en kostnadsfri uppgradering till din befintliga Plus- eller Premium-prenumeration. Och vi kan vänta oss framtida förbättringar som tar Passwords-funktionen närmare konkurrenterna framöver. Bara att vänta och se.

dropbox vault mobil illustration 2020

Dropbox Vault

Med Dropbox Vault får du ett superskyddat lagringsutrymme inuti Dropbox vars innehåll är skyddat med en extra PIN-kod.

Dropbox Vault är en plats för alla dina digitala filer som andra absolut inte ska få tag på, inte ens om de kommer åt ditt Dropbox-konto.

Här kan du spara digital information med känsliga personuppgifter från ID-kort och pass, samt medicinsk information.

Dropbox lyfter fram sin Vault-funktion som en plats där du kan spara sånt som andra inte ska få tillgång till förrän det är en nödsituation.

dropbox backup sakerhetskopering pc illustration 2020

Säkerhetskopiering från datorn

Den sista nyheten är att du kan säkerhetskopiera dina viktiga filer från datorn till Dropbox mycket smidigare nu.

Synkronisera dina filer automatiskt från Windows 10 och macOS till Dropbox. När du gör en ändring på antingen datorn eller i Dropbox så reflekteras den ändringen automatiskt på det andra stället.

I skrivande stund fungerar säkerhetskopieringen bara med Desktop-, Downloads- och Documents-mapparna på datorn.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button