Prylar

Xiaomi Mi Band 4 – allt det senaste om aktivitetsarmbandet

Vad är Xiaomi Mi Band 4? Xiaomi Mi Band 4 är ett aktivitetsarmband från kinesiska mobil- och tillbehörstillverkaren Xiaomi. Modellen ersätter Mi Band 3 och väntas släppas någon gång under 2019.

TL’DR om Xiaomi Mi Band 4

  • Stöd för Bluetooth 5.0 och NFC
  • Lansering under 2019 vid ett okänt datum
  • Oklart hur mycket Mi Band 4 kostar
  • Xiaomi bekräftar att minst en stor uppgradering finns i Mi Band 4
  • Hoppas på bättre design, effektivare aktivitetsmätning & inbyggd GPS

Xiaomi har länge släppt högkvalitativa produkter till jämförelsevis låga priser. Speciellt mobiltelefonerna har varit populära i flera år. Idag har Xiaomi ett stort utbud av mobiltelefoner, mediaspelare, datorer och aktivitetsprylar.

En serie träningsprylar som fått stor uppmärksamhet både internt i Kina och internationellt är aktivitetsarmbanden i Mi Band-serien. Hittills har Xiaomi släppt tre modeller, och innan 2019 är slut kommer en fjärde modell att finnas på marknaden.

Här är allt vi känner till om Xiaomi Mi Band 4 idag.

När släpps Xiaomi Mi Band 4 och vad kostar aktivitetsarmbandet?

Xiaomi har inte gått ut med ett datum för när Mi Band 4 släpps. Däremot har tillverkaren bekräftat att modellen är under utveckling och att den släpps någon gång under 2019.

Prislappen är inte heller känd. Mi Band 3 släpptes med ett introduktionspris runt 800 kronor och priset minskade snabbt till nära 500 kronor. Runt där tror jag också att Mi Band 4 kommer att kosta – ungefär en femhundralapp.

Xiaomi Mi Band 4 har stöd för Bluetooth 5.0 & NFC

Aktivitetsarmbandet har certifierats för användning av Bluetooth. Officiella detaljer från certifieringen avslöjar att Mi Band 4 inte bara har stöd för Bluetooth 5.0, modellen släpps även i två varianter där ena har NFC-stöd.

Befintliga Mi Band 3 har stöd för Bluetooth 4.2. Med Mi Band 4 och Bluetooth 5.0 kan vi räkna med en energieffektivare krets som har längre räckvidd och stabilare dataöverföring till anslutna mobiltelefoner.

De två varianterna – ena med NFC och den andra utan – handlar sannolikt om att den med NFC stöder kontaktlösa betalningar. För det krävs nämligen en NFC-krets. Eventuellt har Xiaomi valt att göra som Fitbit med aktivitetsarmbandet Charge 3 och Charge 3 Special Edition. Den senare har NFC-stöd för kontaktlösa betalningar, den förra har det inte.

Skillnaden på Xiaomi Mi Band 4 och Mi Band 3

Eftersom Xiaomi Mi Band 4 inte är släppt går det inte att säga exakt vilka skillnader som finns. Men det finns några tänkbara saker som Xiaomi förbättrar. Här är några tankar om vad jag tror är generellt förbättrat i Mi Band 4:

Förbättrad aktivitetsmätning

Det är mer regel än undantag att varje nytt aktivitetsarmband har förbättrad aktivitetsmätning. Det är trots allt det viktigaste med den här typen av prylar – att mäta hur aktiv där om dagarna. Och Mi Band 4 bör vara nämnvärt bättre på detta än Mi Band 3. För att lösa den utmaningen skulle Xiaomi kunna göra följande:

  • Använda en nyare och effektivare pulsmätare
  • Förbättrade de interna sensorer för rörelsedetektering
  • Optimerade algoritmer (mjukvara) som är effektivare på

Omarbetad design

Xiaomi har kanske inte de snyggaste aktivitetsarmbanden, men det kan ändras med Mi Band 4.

Jag hoppas på en omarbetad design som sitter närmare och mer bekvämt på handleden. Om de kan skala några gram från vikten så vore inte det fel heller. Ju bekvämare aktivitetsarmband desto större chans att det följer med på handleden hela dagen.

Integrerad GPS

Med en integrerad GPS får du mycket bättre koll på dina träningar.

Du kan mäta avstånd och höjd över havet med meterprecision, vilket kan sparas i din träningsdata och sen kollas över tid i appar som Google Fit på telefonen. Visst, batteritiden minskar drastiskt när GPS används, men med ett hyggligt batteri är det sällan ett problem även om du tränar ofta.

Elektrokardiograf

Det ryktas att Mi Band 4 har inbyggd elektrokardiograf, eller bra kort ett EKG (ECG).

Med en EKG-sensor kan du mäta den elektriska aktiviteten i hjärtat. Sensorn ger dig information om hjärtrytm och antal slag per minut, och hjälper dig att få reda på eventuella hjärtproblem. Exemoelvis förstorat hjärta på grund av högt blodtryck eller en kommande hjärtattack.

Vänta på Xiaomi Mi Band 4 eller köpa ett annat aktivitetsarmband?

Garmin Vivosmart 4
Garmin Vivosmart 4 är ett litet och utmärkt alternativ till Mi Band 3 / 4.

Det finns inget som pekar på att du borde vänta på Xiaomi Mi Band 4 om du letar efter aktivitetsarmband idag. Xiaomi Mi Band 3 kostar enligt Prisjakt runt 300 kronor och är ett utmärkt, billigt alternativ. Om du köper den modellen idag kan du alltid uppgradera med ett Mi Band 4 längre fram utan att kostnaden blir så hög.

Om du är villig att lägga lite mer pengar kan du titta närmare på någon av följande utmärkta aktivitetsarmband:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button