Allmänt

Vilken bluetooth-version använder Watch Series 8, Watch Ultra & Watch SE?

Om du planerat att köpa nya generationens Watch-klockor så kanske du undrar vilken bluetooth-version de använder.

Vi kan glädjande meddela att Apple använder sig av senaste versionen – Bluetooth 5.3 – trots att de själva skriver Bluetooth 5.0 på sina supportsidor.

Bluetooth 5.3 är energieffektivare än Bluetooth 5.0

Fördelarna med Bluetooth 5.3 är bland annat bättre energieffektivitet som hjälper till att förlänga batteritiden. Det rör sig dock inte om timmar extra att hämta.

Andra Apple-prylar som använder Bluetooth 5.3 idag är bland annat senaste iPhone 14-serien och andra generationens AirPods Pro.

En stor fördel är stödet för Bluetooth LE Audio som ska ge bättre ljudkvalitet när signalstyrkan mellan två enheter, exempelvis din mobiltelefon och trådlösa hörlurar, är dålig.

Bluetooth 5.3 är inte en revolution

Även om Apple hade nöjt sig med Bluetooth 5.2 eller 5.1 så hade du som användare sannolikt inte märkt någon större skillnad. Eller någon överhuvudtaget.

Skillnaderna finns där och de är märkbara i vissa situationer, men för den absoluta merparten av användarna så skulle det inte gå att märka om nya Watch-klockorna använder Bluetooth 5.3, 5.2 eller 5.1.

Den största skillnaden med Bluetooth 5.3 är att samtliga Apple-produkter som använder den senaste versionen är mer framtidssäkrad och kan dra bättre nytta av alla fördelarna i framtiden.

Via Macrumors

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button