Allmänt

Valheim säljer över 3 miljoner exemplar – på mindre än tre veckor

Svenska äventyrsspelet Valheim rekordsäljer. Spelet släpptes som Early Access den 7 februari och har på mindre än tre veckor sålts i tre miljoner exemplar. Det meddelar spelstudion Iron Gate Studios på sin sajt.

Spelet säljs just nu uteslutande på Steam och där har Valheim fler än 60 000 omdömen som är “överväldigande positiva”. Samtidgit är Valheim det sjunde mest streamade spelet på Twitch. Så pass många att spelet passerat CS:GO, Dota 2, Minecraft och Rust.

Lästips: Så säkerhetskopierar du dina Valheim-sparfiler

Dessutom har Valheim fler än 410 000 samtidiga spelare på Steam vid sin topp. Det gör att spelet har nionde plats på Steam över spelen med flest samtidiga spelare någonsin. Inte illa efter tre veckor på marknaden, eller hur?

Valheim är fortfarande i ett rudimentärt stadie där många saker inte är på plats.

valheim early access 2021 2

I en så kallad roadmap, alltså karta över framtida uppdateringar, avslöjar Iron Gate Studios hur de ser på nytt innehåll till Valheim under 2021.

Så här ser roadmapen ut just nu för Valheim

  1. Update 1: Hearth and Home
  2. Update 2: Cult of the Wolf
  3. Update 3: Ships and the Sea
  4. Update 4: Mistlands (ny biom/nytt område)

Det finns många andra saker som utvecklarna vill ha med, men som inte har någon plats i den planerade listan riktigt än. Det handlar bland annat om månfaser, förbättrat stridssystem, interaktioner i multiplayer, expanderad backpack och ett sandlådeläge (finns tekniskt sett redan om du använder fuskkoder i Valheim).

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button