Prylar

Samsung Chromebook Plus V2 – bärbar dator med Intel Celeron & svängbar skärm

Samsung Chromebook Plus V2 är en bärbar dator med en strömsnål Intel Celeron-processor, 12.2-tums svängbar skärm och en prislapp runt 5 500 kronor.

  • Dubbelkärnig Intel Celeron-processor & 4 GB RAM-minne
  • Svängbar skärm med stöd för aktiv styluspenna
  • Kan spela upp högupplöst video med H.265/HEVC
  • Dubbla kameror på 1 megapixel respektive 13 megapixel

Chromebook Plus V2 är en marginellt uppgraderad modell till befintliga Chromebook Plus. Den har en 12.2-tum pekskärm med upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar och ljusstyrka på 300 nit. Hela skärmen är svängbar så att datorn även fungerar likt en surfplatta.
samsung-chromebook-plus-v2-pen
Processorn är en strömsnål och relativt prestandafattig Intel Celeron-processor klockad till 1.5 GHz. Den exakta modellen är Celeron 3965Y och den släpptes andra kvartalet 2017. Inbyggt i den sitter grafikkretsen HD Graphics 615 som stöder videouppspelning av högupplöst 10-bitarsmaterial i H.265/HEVC.
Det medföljer 4 GB RAM-minne vilket är i minsta laget för många applikationer och tillämpningar. Även med en resurssnål Chromebook är det bra med åtminstone 8 GB RAM-minne, speciellt om du tänker titta på högupplöst film. Minnet ackompanjeras av 32 GB inbyggt lagringsutrymme.
Vidare finns två USB-C-portar, en USB 3.0 Typ-A, minneskortsläsare för microSD-kort samt en hörlurskontakt.
På framsidan av skärmen finns en kamera på 1 megapixel, på baksidan sitter en kamera på 13 megapixel (precis ovanför tangentbordet). Chassit är tillverkat av en aluminiumlegering och plastdelar.
samsung-chromebook-plus-v2-tangentbord
Samsung Chromebook Plus V2 är något av en uppgradering från befintliga Chromebook Plus eftersom nya modellen har en Intel-processor. Den gamla använder en ospecificerad ARM-processor, vilket stänger en del dörrar gällande programvara samt sänker prestandan.
En nackdel med nya modellen är att skärmen minskat i både storlek och upplösning. Chromebook Plus har en skärm på 12.3 tum med upplösningen 2 400 x 1 600 pixlar, den nya stannar på 12.2 tum och 1 920 x 1 080 pixlar. Sämre bildkvalitet, men lägre påfrestning på datorn och längre batteritid.
Det medföljer en aktiv styluspenna som ansluts till datorn med Bluetooth. Den stöder hela 4 000 nivåer av tryckkänslighet vilket är perfekt för dig som gärna skriver och ritar direkt på skärmen.
Cirkapriset är 5 500 kronor och datorn släpps till butik den 24 juni.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button