Tips

Så får du längre batteritid med AirPods Pro & AirPods 2

Tycker du att batteriet i dina AirPods tar slut för snabbt? Eller kanske undrar du bara hur du får de små lurarna att hålla längre? Här får du några tips på hur då får ut lite extra användning per laddning med dina AirPods och AirPods Pro.

 • 7 enkla knep ger lite extra användningstid
 • Du kan byta batteriet i dina AirPods hos Apple
 • Hjälper att ha en extraförsäkring
 • Batterierna bli snabbt sämre med tiden

Apple AirPods har notoriskt dålig batterikapacitet efter bara en tids användning. Det är ett bekräftat faktum och du kommer snabbt märka en försämring i hur länge du kan använda dina små hörlurar efter laddning med 100 procent i laddningsetuit.

Lästips:
Därför ska du köpa AirPods Pro under 2020 – 12 anledningar
Därför ska du inte köpa AirPods Pro under 2020 – 10 anledningar

Batterikapaciteten går inte att påverka, batterierna slits med tiden, men det går att använda några enkla knep för att få ut det där lilla extra från dina Airpods när det behövs. Så här gör du.

7 tips för längre batteritid med dina Apple AirPods & AirPods Pro

1. Behåll AirPod-lurarna i laddningsetuit när de inte används

Den här kanske är en given sak för de flesta, men jag har faktiskt stött på en del som lägger sina AirPods-lurar direkt på bordet när de inte används. Det gör dem lättare att tappa bort, högre risk att de går sönder och batterierna laddas inte så klart. När du är klar med dina AirPods-lurar, lägg dem direkt i laddningsetuit!

2. Undvik att öppna / stänga locket hela tiden

En grej som många gör är att sitta och fibbla med locket till laddningsetuit. Det vill säga att de öppnar och stänger locket med ena handen – och varje gången du gör det så aktiveras den smarta H1/W1-kretsen i hörlurarna för anslutning. Det påverkar batteriet och du får sämre batteritider i längden. Dessutom mår inte gångjärnen i locket bra av att man öppnar och stänger i onödan (efter sisådär tusentals gånger i alla fall).

3. Stäng av brusreduceringen & transparent läge

Alla extra funktioner som brusreducering och transparent läge kommer att påverka batteritiden negativt för dig med AirPods Pro. Eftersom dessa är två stora dragplåster för dessa lurar så kanske de inte är roliga att slå av, men tänk på att de påverkar batteriet negativt. Du kan spara runt 30 minuter genom att slå av dem (när lurarna är helt nya och batterierna fräscha).

4. Undvik extrema temperaturskillnader

Den här är ganska enkel egentligen. Undvik att ta ut dina AirPods när det är stark kyla eller stekande hetta. Svårare än så är det inte. Kyla gör att batterierna dräneras extremt snabbt om de utsätts.

Lästips: Lösningen om dina Apple AirPods inte spelar ljud – så gör du

5. Minska ljudvolymen

Behöver du verkligen lyssna på så hög volym att det både ringer i öronen och alla runtomkring hör samma sak som du själv? Dra ner på ljudvolymen så förlänger du batteritiden mellan laddningarna. Tänk på att Android-användare kan få lite problem på den här punkten eftersom AirPods tenderar att ha lägre ljudvolym med Android, men i regel hjälper det alltså att sänka volymen.

Tips: Med AirPods Pro får du effektivare ljudisolering, både passiv med öronkuddarna och brusreduceringen. Det betyder att man inte behöver skruva upp ljudvolymen lika högt för samma musik/filmupplevelse. Och det hjälper mot batteriförbrukningen.

6. Undvik automatisk öronidentifiering

Om du har automatisk öronidentifiering aktiveras, dvs att lurarna slutar spela ljud direkt när du tar ur dem ur öronen, så påverkas batteriet negativt. Det är dessutom en tämligen onödig funktion för en del (inklusive mig själv). Slå av funktionen så sparar du på batteriet, och om du kör Android på din telefon så är den här funktionen avstängd från start.

7. Välj vilken AirPod-lur som används för telefonsamtal

Apple AirPods har en mikrofon på vardera hörlur för samtal. När du för ett telefonsamtal kan dina AirPods antingen växla mellan lurarna automatiskt efter behov. Med tiden kommer ena luren att få märkbart sämre batterikapacitet med sin högre batteriförbrukning på grund av mikrofonanvändning. Därför är det bra att själv välja manuellt om vänster eller högre lurs mikrofon ska användas.

Så lång batteritid har AirPods 2 och AirPods Pro

AirPods 2

 • ~5 timmar med musik
 • ~3 timmar med telefonsamtal
 • Totalt 24 timmars musiklyssnande med laddningsetuit
 • Totalt 18 timmars telefonsamtal med laddningsetuit
 • Snabbladdning: 3 timmars musik / 2 timmars telefonsamtal med 15 minuters laddning

AirPods Pro

 • ~5 timmar utan brusreducering
 • ~4.5 timmar med brusreducering
 • ~3.5 timmar med telefonsamtal
 • Totalt 24 timmars musiklyssnande med laddningsetuit
 • Totalt 18 timmars telefonsamtal med laddningsetuit
 • Snabbladdning: 1 timmes användning med 5 minuters laddning

Glöm inte att dina AirPods kan snabbladda

Visste du att dina AirPods får två timmars laddning efter bara 15 minuters laddning? Lite mindre om du har AirPods Pro med brusreduceringen igång. Det är ett utmärkt sätt om man snabbt vill komma igång med hörlurarna igen när batteriet är lågt. Det hjälper inte att hålla batterierna fräscha och fulla, men det ger lite extra användningstid på bara en kort kvart.

När batterikapaciteten är dålig i dina AirPods eller laddningsetui

Förr eller senare så kommer du märka att dina AirPods har försämrad batterikapacitet. Så är det bara, och det går snabbt från att du börjat använda dina lurar första gången. När du märker att kapaciteten är i botten finns några saker att tänka på.

 • Om dina AirPods är ett år eller nyare, och klarar en timmes användning eller mindre från full laddning, då är det läge att kontakta Apple eller butiken där du köpte dem. Det är ett garantiärende som bör hjälpa dig att få nya batterier eller AirPods kostnadsfritt.
 • Om dina AirPods är ett år eller äldre, och klarar mer än en timmes användning från full laddning, då kan du antingen 1) kontakta Apple för ett batteribyte mot en kostnad, eller 2) använd en eventuell extraförsäking hos Apple eller butiken där du köpte dina AirPods.

Om det inte är hörlurarna utan laddningsetuit som inte håller laddningen speciellt länge så kan du så klart kontakta Apple eller någon annan butik där du köpte dem också. Ett enklare val, om du vet att det inte är ett garantiärende, är att köpa ett helt nytt etui istället.

Lästips: Uppdatera Apple AirPods, AirPods 2 & AirPods Pro – så gör du

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button