Allmänt

Hitta-appen berättar när du lämnar en AirTag bakom dig

Med iOS 15 får Hitta-appen en ny, efterlängtad funktion – den kan berätta när du råkar lämna en AirTag, iPhone, iPad eller Macbook av misstag.

Så fort du kommer utom räckhåll för prylarna så skickas en avisering så att du snabbt får reda på det. Helt kostnadsfritt.

Och vi säger kostnadsfritt, för om du exempelvis har en Tile så kostar den funktionen extra med en Premium-prenumeration (visserligen bara 30 kronor per månad, men ändå).

För att slippa ständiga varningar så kan du ställa in att Hitta-appen bara aviserar dig när du är utanför hemmet eller kontoret.

Jag har idag fyra AirTag som håller koll på mina prylar.

  • Husnycklarna
  • Bilnyckeln
  • AirPods Pro
  • Plånboken

Normalt följer alla fyra med när jag lämnar hemmet eller kontoret. Och normalt kollar jag Hitta-appen manuellt för att se så de hänger med.

Det är mycket uppskattat att få den manuella kollen helt automatiskt framöver. Det är dessutom inte den enda nyheten för Hitta-appen och AirTag i iOS 15.

Du kan exempelvis se position för familj och vänner (med deras godkännande så klart) i realtid direkt i Hitta-appen. Med iOS 14 var rapporteringen med några minuters mellanrum, men nu är det alltså direktrapportering.

apple airtag hitta app spara 2021

Med iOS 15 får du även en Hitta-widget i två storlekar till skärmen. Perfekt när du har extra skärmyta till övers och alltid vill veta var dina prylar är – utan att öppna Hitta-appen.

En väldigt bra förbättring är att en iPhone med iOS 15 kan spåras även om den är helt rensad och återställd. Det gör att en stulen iPhone kan spåras även när tjuven har rensat den. Det är dock oklart exakt hur det ska gå till och med vilka iPhone-modeller.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button