Allmänt

Google läcker smarta högtalaren Nest Hub Max på sin webbsajt

Nest Hub Max är en smart högtalare med inbyggd 10-tumsskärm. Modellen presenterades av misstag av Google den 29 mars 2019 och ser ut att ha dubbla högtalare samt en Nest Camera inbyggd.

  • Nest är ett dotterbolag till Google
  • Google Home Hub kan användas i Sverige, men går inte att köpa här än
  • Smarta högtalare med skärm är populära i exempelvis USA och UK
  • Tips: Så väljer du rätt Google Home-högtalare

Nest Hub Max är inte officiell i skrivande stund och därför saknas i princip alla detaljer kring modellen. Google råkade lägga ut några få detaljer i form av grafik på sin webbsajt, och det är allt vi har att gå på idag.

Det som vi känner till är dock intressant. Nest Hub Max har en 10-tumsskärm, stereohögtalare och en inbyggd Nest Camera. Det gör modellen mer kapabel än företagets egna Home Hub som finns i butik idag.

Nest Hub MaxGoogle Home Hub
Skärm10 tum7 tum (1 024 x 600)
HögtalareStereohögtalareMonohögtalare
KameraJa, Nest CameraNej

Eftersom Nest redan har en rad andra, smarta produkter på marknaden så vore Nest Hub Max ett bra komplement. Exempelvis för att kolla på säkerhetskamerorna eller den smarta ringklockan direkt på skärmen.

google-home-hub-kok
Google Home Hub är populär att importera till Sverige via Ebay

Eftersom Google eller Nest inte har avslöjat något mer om Nest Hub Max så vet vi inte heller om det är en faktiskt produkt som släpps till butik. Och därmed inte heller lanseringsdatum eller prislapp. Det är tänkbart att Google visar Nest Hub Max på konferensen Google I/O under juni månad.

Så frågan är – vänta på att Nest Hub Max släpps, eller köpa någon av de andra smarta högtalarna som finns idag.

Google Home Hub är en fantastiskt smart högtalare

Jag har själv två Google Home Hub i mitt hem, och de är helt fantastiska. Helt ärligt så nyttjar jag inte den fulla potentialen utan föredrar att ha dem som dyra fotoramar med extra smarta funktioner. Jag har dem till timers, för att lyssna på podcasts, kolla någon enstaka YouTube-video och Google Play Music.

Och för mina behov är Google Home Hub helt klart prisvärd. Bara det att högtalaren har ett skyddande plastmaterial runt sig (även över skärmen) som man kan låta vara kvar för extra skydd är riktigt välkommet. Perfekt om du ska ha din Home Hub i exempelvis köket.

Men Google Home Hub går inte att köpa i Sverige än. Åtminstone inte i skrivande stund.

Du måste importera den smarta högtalaren från exempelvis Ebay om du vill köpa den, eller om du har tur att få en hyggligt billigt via begagnatsajter här i Sverige. Och kostnaden kan springa iväg till 1 500-1 700 kronor väldigt snabbt. Min gissning är att Nest Hub Max landar på runt 2 000 kronor eller snäppet mer om den faktiskt släpps.

Nest är jämförelsevis dyra produkter och jag tror inte att den smarta högtalaren är annorlunda i prisklass. Därför rekommenderar jag Google Home Hub idag, även om den bara pratar engelska just nu.

Du kan läsa mer om att välja högtalarna ur Google Home-serien här.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button