Allmänt

The Witcher som podcast – här hittar du podden

Netflix-serien The Witcher blev en stor succé för den populära filmtjänsten. Vi vet att The Witcher får en andra säsong, men innan dess släpps en podcast baserad på serien.

  • Finns på Spotify, Apple Podcasts, Stitcher & Pocket Casts
  • Medverkande skådespelare, serieskaparna och scenarbetare ger sin syn på serien och skapandet av The Witcher
  • Släpps den 8 januari 2020

Podden kallas “Behind The Scenes” debuterar den 8 januari 2020. I varje enskilt avsnitt kommer delar av skådespelarna, de som arbetat med serien runtomkring och skaparna av serien att delta.

Efterhand som avsnitten släpps får lyssnarna ta del av hur serieskaparna skrev berättelserna och interigerna i The Witcher. Vad som som inspirerade till karaktärernas signaturutseenden, hur många det krävdes för att bygga ett enda monster för en tagning och så vidare.

Podden ger en inblick i arbetet bakom serien och samtidigt är så klart målet är att fortsätta hålla intresset uppe inför andra säsongen.

Här hittar du The Witcher som podd:
Spotify
Apple Podcasts
Stitcher
Pocket Casts

The Witcher har inte varit helt utan kontroverser och många fans har reagerat på saker i serien som inte stämmer överrens med böckerna. Och serieskaparna har försökt bemöta så mycket kritik som möjligt via Twitter, bland annat Lauren S. Hissrich som var med och skrev berättelsen till serien.

Förhoppningsvis kommer Lauren S. Hissrich och de andra medverkande i The Witcher att gå igenom några av de större kontroverserna och bemöta kritiken på ett konstruktivt vis i podden.


The Chernobyl Podcast visade hur en serie-podd ska vara 2020

Just att bemöta kritik var även något som hyllade “The Chernobyl Podcast” gjorde. Och om The Witcher-podden är ens i närheten av hur bra The Chernobyl Podcast så kommer det blir riktigt bra.

För er som inte har koll på The Chernobyl Podcast så kan nämnas att det är den officiella podden för miniserien Chernobyl från HBO och Sky. Med åtta avsnitt berättar Peter Sagal och serieskaparen Craig Mazin om händelserna i serien samt hur de stämmer överrens med verklighetens Chernobyl.

Obs! Det är viktigt att du ser serien innan du lyssnar på podcasten!

the chernobyl podcast hbo 350x350px 2019

Lyssna på The Chernobyl Podcast här:


The Witcher-serien ökade spelets popularitet

the witcher 3 promo 2019

Visste du att The Witcher inte bara är en bok- och tv-serie, utan även en spelserie som idag består av tre speltitlar?

Serien har redan sen tidigare fått kultstatus men antalet spelare har stadigt minskat i takt med att tiden går efter senaste spelets – The Witcher 3: Wild Hunt – lansering i maj 2015. Tack vare tv-serien med samma namn så har dock spelet fått en rejäl skjuts när gamla och nya spelare rusar till spelen igen.

Spelplattformen Steam registrerade runt 90 000 samtidiga spelare som mest när The Witcher 3: Wild Hunt vid lanseringen 2015. Första tydliga ökningen i spelarantal skedde i juni 2016 när tillägget Blood and Wine släpptes.

Efter att tv-serien hade premiär sköt spelarsiffrorna i höjde och passerade 100 000 samtidiga spelare bara via Steam, och sen tillkommer alla spelare på Xbox, Playstation och PC där Steam inte används.

Du hittar The Witcher 3: Wild Hunt på Steam här. Vill du hellre ha spelet på skiva eller bara se de billigaste priserna just nu så finns spelet på Prisjakt via länkarna här under:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button