Allmänt

Fossil uppdaterar mjukvaran till smartklockorna i Gen 5-serien (augusti 2020)

Fossil uppdaterar mjukvaran i Gen 5-serien med smartklockor. Den nya versionen är en större sådan med bland annat sömnmätning, batteriförbättringar och fler funktioner för träning.

När uppdateringen installerats på din smartklocka kommer du att märka en hel del förändringar. Vissa är direkt synbara för ögat, andra märker du med tiden eftersom de är optimeringar i saker du inte kan se.

Den kanske mest märkbara förändringen är att uppdateringen har batterioptimeringar. Kod som gör att batteritiden ökar eftersom din smartklocka är bättre på att energieffektivisera och därmed hushålla med den batterikapacitet som finns.

Nästa stora nyhet är för alla ni som tränar aktivt. Du kan nu få en beräknad maximal VO2 som hjälper dig att bedöma hur din träningsförmåga ändrats över tid. Med smarta algoritmer beräknas din VO2 med hjälp av data som ålder, kön, vikt och genomsnittlig puls vid belastning.

Ny Wellness-app & stöd för Tile-funktion i Wear OS

Fossil har även introducerat en ny Wellness-app till Gen 5-serien. Med appen kan beräkningar av puls och stegräkning flyttas från huvudprocessorn i din smartklocka till en så kallad medprocessor istället. Det minskar batteriförbrukningen så att du kan använda din Fossil Gen 5-klocka längre vid träning.

Fossil Gen 5 har även stöd för den nya Tile-funktionen i Wear OS, visning av avatarer för kontakter och snabbåtkomst till några av smartklockans viktigare funktioner. Exempelvis samtalsstatus och samtalshistorik.

En intressant detalj är att både Android- och iOS-användare äntligen kan svara på samtal via smartklockan när den är WiFi-ansluten.

För att installera uppdateringen krävs att du har en mobiltelefon med Android 6.0 eller senare alternativt iOS 10 eller senare. Uppdateringen får du via Gen 5-appen på din mobiltelefon.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button