Allmänt

OnePlus 11 kan ha keramisk utsida & 16 GB RAM

OnePlus 11 kan bli en riktig monsterlansering om vi ska tro de senaste uppgifterna som finns kring mobiltelefonen. Först senare under året eller kring början på nästa så kan modellen släppas, men det finns redan idag några riktigt tunga läckor som avslöjar en hel del.

Den första och kanske bästa detaljen är att OnePlus 11 kan använda nya generationens Snapdragon-processor från Qualcomm. Ett riktigt tungt val som även väntas finnas i de flesta andra flaggskeppsmodellerna med Android under 2023. Snapdragon 8 Gen 2 väntas bli ett stort lyft i både prestanda och energieffektivitet.

Det är så klart inte allt. En annan detalj som nyligen dykt upp är att OnePlus 11 kan ha 16 GB RAM-minne. Det är mer än normalt även för en flaggskeppstelefon idag, och vittnar om att OnePlus har något riktigt speciellt i åtanke för sin kommande modeller.

OnePlus 10 Pro
Så här ser OnePlus 10 Pro ut. Med OnePlus 11 väntas telefonen få en mycket likvärdig design. Foto: OnePlus

Lägg till väntat stöd för supersnabb lagring med UFS 4.0 och vi kan ha en av marknadens kraftfullaste mobiltelefoner på gång. Eftersom Snapdragon 8 Gen 2 har stöd för WIFi 7 så kan vi räkna med at nya generationens WiFi också inkluderas, precis som snabbast möjliga 5G-anslutning med Snapdragon X70-modemet.

Du kan läsa mer om Snapdragon 8 Gen 2 på den officiella produktsidan från Qualcomm.

Och slutligen finns uppgifter om att chassit är tillverkat i ett keramiskt material, eventuellt i kombination med en ram av metall. Varför OnePlus gör det materialvalet är oklart, men det spekuleras i att det hjälper mobiltelefonen att vara sval även under de situationer när Snapdragon-processorn är hårt pressad.

Någon prislapp finns inte, men jag räknar med att OnePlus 11 blir kännbart dyrare än OnePlus 10 Pro. Den sistnämnda kostar idag från cirka 10 490 kronor, och OnePlus 11 tror jag hamnar runt 1 000 till 2 000 kronor högre.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button