Prylar

Diesel Full Guard 2.5 – största Wear OS-klockan hittills

Diesel har lanserat en smartklocka kallad Full Guard 2.5. Den använder Wear OS och är potentiellt den fysiskt största smartklockan hittills med Googles operativsystem.

Diesel Full Guard 2.5 är massiv med 56 millimeter på bredden. Det är betydligt större än exempelvis Samsung Galaxy Watch som når 46 millimeter i sin största variant, eller Apple Watch som bara är 42 millimeter som störst.
Full Guard 2.5 är knappast den första stora smartklockan på marknaden. Casio har flera Pro Trek-modeller som är ordentligt tåliga och funktionsrika, bland annat helt nya Pro Trek WSD F30. Men Diesel tar hem storlekspriset.
Trots att den är 56 millimeter på bredden så har Full Guard 2.5 inte störst skärm i klassen. Bara 1.39 tum vilket knappast är något att skryta om.
Under skärmen sitter bland annat en NFC-krets, stöd för Google Play och en pulsmätare samt ett batteri som håller i två dagar. Full Guard 2.5 använder även gamla processorn Qualcomm Snapdragon Wear 2100 som i princip alla andra modeller idag.

Full Guard 2.5 släpps i oktober

I skrivande stund finns ingen prislapp för Diesel Full Guard 2.5. Men vad den än kostar så kan det vara smart att avvakta ett köp.
Det här är en rejält stor smartklocka som lär kännas väldigt stor på de flesta normala handleder. Den har dessutom en relativt liten skärm och använder en gammal Qualcomm-processor.
Qualcomm har presenterat ny och uppgraderad processor som kommer i smartklockor under 2018. Varför köpa gammal teknik när du kan få en schysst Wear OS-klocka med det senaste senare under 2018?
Om du ändå är sugen så har du tre varianter att välja mellan, alla i olika färger:

  • Gunmetal grey med ett brunt armband
  • Black med ett svart armband
  • Black med ett armband i gunmetal grey

Som tidigare nämnt, exakt pris är okänt i skrivande stund. Men räkna med att Diesel tänker ta ett ordentligt pris för sin designklocka.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button