Allmänt

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales finns nu på PC

Om du har väntat på att Marvel’s Spider-Man: Miles Morales ska släppas till Windows så behöver du inte vänta mer – spelet finns äntligen att ladda ner och spela. Lanseringen sker i ett nära samarbete mellan Sony och spelstudion Insomniac Games.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales introducerades under 2020 till Playstation 4 och Playstation 5. Och spelet har fått skyhöga betyg av recensenter världen över. Även vanliga gamers har hyllat Miles Morales lika mycket som föregångaren Spider-Man från 2018.

Spelet är ruskigt snyggt redan på Playstation 5, men om du har en riktigt kapabel gamingdator i den högre prisklassen så kan du faktiskt få spelet att bli ännu snyggare. Insomniac Games har lagt till förbättrade skuggor och reflektioner som använder så kallad strålspårning (ray-tracing).

Andra nyheter som inte finns på Sonys spelkonsoler är utökade, grafikinställningar för bättre kontroll över hur snyggt eller presterande spelet är. Du får även stöd för skalning av grafiken med Nvidia DLSS och AMD FSR, samt stöd för ultrabreda gamingskärmar. Från 720p till 4K stöds, och vill du ha det senare så får du snällt räkna med att öppna plånboken. Rejält dessutom.

I den högsta grafiknivån rekommenderas ett RTX 3080 eller Radeon RX 6950 XT eller bättre, en Intel Core i7 12700 alternativt en AMD Ryzen R9 5900X eller bättre, och helst 32 GB RAM-minne. Och då får du, förhoppningsvis, 4K-upplösning med 60 fps eller högre.

Fler förbättringar? Med tangentbord och mus så kan du programmera om dem precis som du vill och så klart även använda DualSense-kontrollen om du föredrar det.

Via de digtala spelbutikerna Steam och Epic Games Store så får du räkna med strax över 500 kronor. Tacksamt nog inte fullpriser likt för ett helt nytt spel alltså. Och ja, spelet är lätt värt 500 kronor idag. Du får rejält mycket spelglädje ur Marvel’s Spider-Man: Miles Morales – men se till att ha hårdvaran till att köra spelet i åtminstone 1440p med hög grafikinställning och 60 fps, annars är risken att spelupplevelsen blir lidande.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button