Allmänt

Krav på Google-konto för alla Fitbit-prylar

Om du har en Fitbit-pryl på handleden så måste du snart koppla den till ett Google-konto. Det är ett av kraven som moderbolaget till Fitbit ställer på sina användare efter att företagen slagits ihop.

Jag kan lugnt säga att den här nyheten med krav på Google-konto knappast var oväntad. Google har assimilerat Fitbits verksamhet, bit för bit, och att kräva Google-konto är ett logiskt steg framåt.

Tacksamt nog dröjer det lite innan kravet faktiskt slår igenom med full kraft. Och det är inte alla användare som faktiskt drabbas av kraven.

Då måste du ha ett Google-konto till din Fitbit-pryl

Så här ligger till med Google- respektive Fitbit-konton.

  • Om du redan har ett Fitbit-konto så kommer det att fungera precis som vanligt fram till tidigt 2025. Du har alltid god tid på dig att exportera din data.
  • När kraven slår igenom under 2023 så har du valet att stanna kvar med ditt Fitbit-konto till 2025, alternativt konvertera det till ett befintligt Google-konto.
  • Efter 2025 så går det inte att använda Fitbit-konton. Då måste du använda ett Google-konto till alla Fitbit-prylar.
  • Om du skaffar en Fitbit-pryl utan att ha ett tidigare Fitbit-konto under 2023 så måste du skapa eller använda ett befintligt Google-konto.

Svårare än så är det inte. Du måste ha ett Google-konto i framtiden, oavsett om du vill det eller inte. Enda sättet att komma runt problemet är att göra dig av med dina Fitbit-saker.

Oklart exakt när kraven slår igenom

Google och Fitbit har i skrivande stund inte gått ut med spikade datum för kraven.

Det enda vi vet just nu är att ändringarna sker 1) först under 2023 och därefter 2) tidigt under 2025.

Läs mer om ändringarna som kommer och vad de betyder för just dig, ditt Fitbit-konto och dina Fitbit-prylar här.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button