Tips

Fungerar Apple Watch med Android?

Korta svaret är nej, Apple Watch fungerar inte med Android-telefoner. Det finns däremot andra Apple-produkter som, visserligen är gjorda för iOS, men som fungerar med Android.

Varför fungerar inte Apple Watch med Android?

Apple Watch fungerar inte med Android eftersom du måste ha en iPhone för att göra den initiala inställningen. Mer specifikt, den inbyggda Watch-appen som finns i iOS och inte till Android.

Via Watch-appen styr du funktionalitet som iCloud, Apple Pay och 4G/LTE-anslutningen om du har en Watch med stöd för mobilanslutning.

Så fort smartklockan är inställd via Apple Watch-appen så går den inte att ansluta till en Android-telefon. Trots att smartklockan använder Bluetooth som alla andra smartklockor på marknaden.

Använd Apple Watch vid sidan av en Android-telefon

Det är praktiskt möjligt att använda en Apple Watch vid sidan av en Android-telefon, men bara om smartklockan har 4G/LTE-anslutning, och du har en iPhone för att ställa in klockan.

  1. Stäng av din iPhone, Android-telefon och Apple Watch
  2. Ta ut SIM-kortet från din iPhone och sätt i din Android-telefon
  3. Sätt på Android-telefonen och vänta tills den har mobilanslutning
  4. Sätt på din Apple Watch
  5. Klart

Vad du får med stegen ovan är en helt fristående Apple Watch som via mobilanslutning tar emot samtal och meddelanden; tråkigt nog är smartklockan inte ansluten till någon mobiltelefon så inga uppdateringar till mjukvaran.

Apple begränsar medvetet stödet för att behålla användarna

Apple vill inte att Watch-klockorna ska fungera på andra operativsystem än iOS. Anledningen? Det håller användarna inom Apples egna ekosystem och tvingar dig att köpa en iPhone om du vill ha en Apple Watch.

Apple Watch är otvivelaktigt marknadens bästa smartklocka i skrivande stund. Så bra att det inte finns någon större konkurrens i fråga om funktionalitet och ny teknik; om vi inte räknar Samsung Galaxy Watch Active-serien som fått ett bra uppsving.

Det finns ingen anledning för Apple att dela med sig av Watch-användarna till Android-marknaden. Vill du ha den bästa smartklockan så får du ta en iPhone också, är i princip deras budskap.

Fungerar Apple Watch utan en iPhone?

Du kan faktiskt använda en Apple Watch helt utan en mobiltelefon, så länge smartklockan är installerad med hjälp av en iPhone – och om det är en 4G/LTE-modell.

Det finns så klart begränsningar som kan ställa till det, men listan med funktioner som kan användas via mobilanslutning, eller helt fristående, är lång. Notera att Apple Watch förr eller senare måste anslutas till en iPhone för synkronisering.

Här är alla funktioner som fungerar på Apple Watch utan en ansluten iPhone:

Listan är officiell från Apple. Eftersom listans innehåll kan ändras utan förvarning bör du hålla ett öga här för den senaste, mest uppdaterade versionen.

Bästa smartklockan för Android-telefoner

samsung galaxy watch active sporty

Om du har en nyare mobiltelefon med Android så rekommenderar jag att du provar den utmärkta Samsung Galaxy Watch Active-serien. Både första och andra generationens modeller är riktigt bra.

Smartklockorna från Samsung är snygga, vattentäta och mycket funktionsrika. Köper du första generationens modell får du rejält med smartklocka för betydligt lägre kostnad än exempelvis en nyare Apple Watch.

Jag kan helhjärtat rekommendera den här smartklockeserien, även om du inte har en telefon från Samsung (jag använder min Galaxy Watch med en Huawe Mate 20 Pro utan problem, till och med Samsung Pay fungerar).

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button