Tips

Skärmskydd till Samsung Galaxy Watch Active & Watch Active 2

Vilka skärmskydd fungerar med Samsung Galaxy Watch Active?
Det finns en rad formskurna skärmsydd som fungerar bra med Galaxy Watch Active. Flytande skärmskydd är ett annat alternativ som bildar ett temporärt lager som repskydd under en period.

  • Det finns flera utmärkta skärmskydd för Galaxy Watch Active
  • Skärmen skyddas av Gorilla Glass 3 som minskar risken för repor
  • Flytande skärmskydd kan vara en lösning och är bättre än inget
  • Fungerar Samsung Galaxy Watch Active med iPhone?

Initialt har det varit svårt att hitta fysiska skärmskydd som passar Galaxy Watch Active är på grund av skärmens design. Boetten runt själva skärmytan är marginellt högre, så ytan där skyddet placeras är inte helt plant. Det betyder att mitten kommer att se bra ut, men kanterna av skärmskyddet är lite upphöjd och har inte kontakt med en fast yta.

Men idag finns flera utmärkta alternativ att köpa. Och de fungerar riktigt bra. Här är två exempel för Galaxy Watch Active & Watch Active 2:

Det går även att importera skärmskydd från exempelvis USA om du vill ha skärmskydden. Tacksamt nog går det snabbt och hyggligt billigt om du beställer via en Prime-ansluten handlare på Amazon. Jag har provat IQShield Screen Protector LiQuidSkin Full Coverage och den fungerar mycket bra på min Galaxy Watch Active. Ett sexpack som kostar cirka 220 kronor med inräknad snabbfrakt från USA.

Måste jag ha ett skärmskydd på min Galaxy Watch Active?

Nej, du måste inte ha ett skärmskydd på smartklockan. Men jag rekommenderar starkt att du har det.

Galaxy Watch Active är designad för att användas aktivt, både till vardags och under träning. Skärmen är skyddad med Gorilla Glass 3. Ett speciellt skydd som minskar risken för repor och liknande; men det är inte optimalt och du kommer att repa din skärm förr eller senare.

De första reporna kommer att vara små och nästan omärkbara. Med tiden samlas fler och fler eftersom ytan på skyddet till glaset tappar sin tålighet. Med ett ordentligt, välplacerat skärmskydd av plast eller glas så slipper du ovälkomna repor eller sprickor.

Vad händer om jag använder fel skärmskydd på Galaxy Watch Active?

skarmskydd galaxy watch active

Om du använder fel skärmskydd som täcker både skärm och en del av kanterna runtomkring så kommer det att tappas förr eller senare. Kanterna på skyddet får inte kontakt med någon yta utan har lite luft mellan, vilket samlar damm och smuts. Inom sin tid kommer skyddet att släppa när du råkar fastna med det i exempelvis en tröjärm.

Som bilden visar är det mycket viktigt att du köper ett speciellt anpassat skärmskydd till din Galaxy Watch Active.

Kan jag använda ett flytande skärmskydd till Galaxy Watch Active?

Det bästa alternativet idag, om du inte vill krångla med för stora skärmskydd, är flytande skärmskydd. De är inte lika effektiva som riktigt, härdat glas, men de är bättre än inget.

Fördelen med flytande skärmskydd är att du inte får en synlig kant som vanliga, plast/glas-skydd ger. Vätskan är helt genomskinlig och torkar som ett lager ovanpå skärmen. Och det är detta lager som minskar risken för repor.

Nackdelarna är desto fler än fördelarna. Flytande skärmskydd hindrar inte sprickbildning om du stöter i din skärm mot en kant. Och du måste applicera nytt flytande skärmskydd med jämna mellanrum eftersom det inte är permanent. Dessutom bör du vänta minst en timme efter applicering så att det kan torka ordentligt.

Det finns flera varianter av flytande skärmskydd. Här är några länkar till produkter att prova:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button