Vilka skärmskydd fungerar med Samsung Galaxy Watch Active?

0
85

Vilka skärmskydd fungerar med Samsung Galaxy Watch Active?
I skrivande finns inga skärmskydd som är formskurna för att fungera bra med Galaxy Watch Active. Alternativet är flytande skärmskydd som bildar ett temporärt lager som repskydd under en period.

  • Det finns inga bra skärmskydd för Galaxy Watch Active i skrivande stund
  • Skärmen skyddas av Gorilla Glass 3 som minskar risken för repor
  • Flytande skärmskydd kan vara en lösning och är bättre än inget
  • Fungerar Samsung Galaxy Watch Active med iPhone?

Anledningen till att det inte finns fysiska skärmskydd som passar Galaxy Watch Active är på grund av skärmens design. Boetten runt själva skärmytan är marginellt högre, så ytan där skyddet placeras är inte helt plant. Det betyder att mitten kommer att se bra ut, men kanterna av skärmskyddet är lite upphöjd och har inte kontakt med en fast yta.

Måste jag ha ett skärmskydd på min Galaxy Watch Active?

Nej, du måste inte ha ett skärmskydd på smartklockan. Men jag rekommenderar starkt att du har det.

Galaxy Watch Active är designad för att användas aktivt, både till vardags och under träning. Skärmen är skyddad med Gorilla Glass 3. Ett speciellt skydd som minskar risken för repor och liknande; men det är inte optimalt och du kommer att repa din skärm förr eller senare.

De första reporna kommer att vara små och nästan omärkbara. Med tiden samlas fler och fler eftersom ytan på skyddet till glaset tappar sin tålighet. Med ett ordentligt, välplacerat skärmskydd av plast eller glas så slipper du ovälkomna repor eller sprickor.

Vad händer om jag använder 40mm-skärmskydd på Galaxy Watch Active?

Om du har ett skärmskydd på 40 millimeter som täcker både skärm och en del av kanterna runtomkring så kommer det att tappas förr eller senare. Kanterna på skyddet får inte kontakt med någon yta utan har lite luft mellan, vilket samlar damm och smuts. Inom sin tid kommer skyddet att släppa när du råkar fastnad med det i exempelvis en tröjärm.

Kan jag använda ett flytande skärmskydd till Galaxy Watch Active?

Det bästa alternativet idag, om du inte vill krångla med för stora skärmskydd, är flytande skärmskydd. De är inte lika effektiva som riktigt, härdat glas, men de är bättre än inget.

Fördelen med flytande skärmskydd är att du inte får en synlig kant som vanliga, plast/glas-skydd ger. Vätskan är helt genomskinlig och torkar som ett lager ovanpå skärmen. Och det är detta lager som minskar risken för repor.

Nackdelarna är desto fler än fördelarna. Flytande skärmskydd hindrar inte sprickbildning om du stöter i din skärm mot en kant. Och du måste applicera nytt flytande skärmskydd med jämna mellanrum eftersom det inte är permanent. Dessutom bör du vänta minst en timme efter applicering så att det kan torka ordentligt.

Det finns flera varianter av flytande skärmskydd. Här är några länkar till produkter att prova:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here