Tips

Byt snabbt mellan Xbox & PC med nya Xbox Series X/S-handkontrollen

Visste du att nya handkontrollen som medföljer Xbox Series X/S har ett litet specialknep för den som ofta växlar mellan spelkonsol och PC? Jodå, du kan spara en hel del tid, och det involverar precis den knapp du tror jag kommer att nämna.

På baksidan av handkontollen sitter en liten synkroniserings-knapp. Du ser den tydligt på bilden till artikeln. Med hjälp av den knappen kan du både spara nya enheter till handkontrollen och återkalla dem när det behövs.

Lästips: Så byter du hårddisk i Xbox One S & Xbox One X

Så här går det till. När du har synkroniserat handkontrollen med exempelvis en gaming-PC eller mobil enhet så kan du snabbväxla till denna genom att hålla nere knappen. En liten lampa på handkontrollen blinkar 2-3 gånger när växlingen sker.

Vill du byta tillbaka till din Xbox Series X/S igen gör du ett snabbt dubbeltryck på knappen. Lampan blinkar nu en gång för att indikera att handkontrollen är ansluten till din spelkonsol igen.

Tidigare var man tvungen att hålla nere synkroniseringsknappen varje gång man ville byta enhet eftersom handkontrollen aldrig sparade den sekundära enheten. Men det är alltså slut med de dumheterna nu.

Kände du till det här knepet? Skriv en kommentar och berätta!

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button