Tips

Är Fitbit Sense vattentät / vattentålig?

Fitbit Sense är 2020 års flaggskeppsmodell från den populära tillverkaren. En smartklocka med många hälsorelaterade funktioner och ett klart fokus på den aktiva, träningsmedvetna användaren.

Och en sådan smartklocka bara måste vara vattentålig, eller hur? Man tycker att Fitbit borde designa Sense för att klara även de lite mer krävande vädersituationerna, och det är också vad tillverkaren har gjort.

Med en vattentålig design som klarar ned till 50 meters djup kan Fitbit Sense användas i de flesta våta situationer som en normal användare kan befinna sig i. Med det sagt så finns några skarpa undantag där Sense-klockans design kan ge med sig.

Det här kan du göra med Fitbit Sense i vatten

Även om din smartklocka har en vattentålig design så betyder det inte att du kan göra vad som helst med den i vatten. Här ett citat från Fitbits hemsida om vattentåligheten:

Sense är vattentät ner till 50 meter, vilket betyder att du kan räkna antalet längder i poolen och använda den i duschen, på stranden och mer.

Fitbit

Utan en officiell IPX-klassificering vet vi inte exakt hur vatten- och dammtålig smartklockan är. Men texten om tålighet ner till 50 meter indikerar motsvarande IP67 eller IP68.

Det betyder att du kan simmar, duscha och gå i regn med din Fitbit Sense. Däremot ska du absolut inte använda smartklockan i situationer med hårt tryck från vatten.

Det betyder att du inte får hoppa från trampolin, åka vattenskoter eller göra andra snabba vattensporter, och inte utöva dykning. Även om Fitbit Sense ska klara ner till 50 meter så betyder det inte att du har en dykarklocka på handleden.

Tänk på tillbehören innan du simmar med Fitbit Sense

Det är viktigt att du använder rätt armband när du använder din Fitbit Sense i våta miljöer. Ett armband av metall eller läder klarar inte vatten lika bra som exempelvis silikonarmband.

Använder du skärmskydd på din smartklocka är sannolikheten stor att du måste ersätta detta då skydden normalt inte klarar vatten i större mängd.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button