Appar

Äntligen är nya Outlook på gång – One Outlook

Jag har aldrig gillat Microsoft Outlook. Det är ett dåligt designat program som är jämförelsevis svåranvänt jämfört med många andra, moderna mejlklienter.

Och visst, det är ett professionellt verktyg som är väl inarbetat i miljontals användares dagliga rutiner världen över. Men det är fortfarande ett dåligt designat program.

Tacksamt nog arbetar Microsoft på en ny version kallad ”One Outlook” som kan släppas senare under året (det är min förhoppning i alla fall).

Lästips: Här laddar du ner Windows 11 ISO-filer

Nya programmet finns faktiskt att ladda ner och installera idag, men det är inte utan risk. Filen finns publikt åtkomlig från Microsofts servrar, men det är en tidig testversion så jag har inte vågat installera den själv.

De som däremot har gjort det bekräftar att det är One Outlook, att programmet faktiskt fungerar samt att man måste ha ett företags- eller studiekonto hos Microsoft för att överhuvudtaget kunna göra något.

Här är några bilder från den tidiga testversionen av One Outlook.

När One Outlook släpps så hoppas jag att programmet ersätter allt annat som Microsoft har släppt genom åren.

Jag tänker på den inbyggda mejlklienten i Windows, den klassiska Outlook-programmet i Office-paketet, befintliga Office.com och alla andra Outlook-versioner som finns där ute. Vi behöver en enda mejlklient som har alla funktioner, lätt åtkomliga och modernt designade.

Min förhoppning? Att One Outlook har alla funktioner från klassiska Outlook, men att merparten av de professionella funktionerna är gömda bakom en Avancerad-vy som användaren måste aktivera manuellt. Alla andra, mer vardagliga mejlfunktioner bör vara synliga hela tiden.

Lästips: Kill-Update: Pausa uppdateringar i Windows 10 – permanent

Microsoft har en del kvar att göra innan One Outlook är redo för lansering. Jag hoppas att vi får se en nyare, mer färdigarbetad version under årets stora Build-evenemang den 24-26 maj.

Det är bekräftat att det kommer en beta-version (det gör det alltid) och Microsoft ber alla nyfikna att vänta med One Outlook tills den nyare versionen är redo att testas. Och det finns många bra anledningar till det. Tidigare testversioner har buggar och annat otyg som är oberäkneliga. Microsoft (och du) vill inte ha oväntade krascher, blåskärmar, felmeddelanden och annat som gör upplevelsen dålig.

Kan du inte vänta på One Outlook? Det finns tacksamt nog en hel del bra alternativ. Huruvida de är i samma liga som Outlook och passar dina behov är helt upp till dig.

Min personliga favorit för Windows är Postbox som är en mycket stabil och praktisk mejlklient. Postbox har sin grund i Thunderbird från Mozilla, utvecklarna har därefter lagt stor möda på att skapa ett modernare gränssnitt och bygga in fler funktioner.

Du kan läsa mer och ladda ner en testversion av Postbox här.

Som Mac-användare så föredrar jag utmärkta Spark från utvecklaren Readdle. Till skillnad från Postbox så är Spark en helt kostnadsfri app, den finns dock bara för macOS.

Läs mer och ladda ner Spark via Apple App Store här.

Vilken mejlklient är din favorit? Är det Microsoft Outlook, föredrar du Gmail i webbläsaren eller är det kanske den inbyggda mejlklienten i macOS?

Lästips: Avinstallera Cortana från Windows 10 – så gör du

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button