Prylar

Xiaomi Pocophone F2 – allt det senaste om mobiltelefonen

Xiaomi Pocophone F1 är en av marknadens populäraste och mest prisvärda flaggskeppstelefoner. Idag hittades referenser till en eventuell uppföljare i Pocophone F2.

  • När släpps Pocophone F2? Föregångaren Pocophone F1 släpptes i augusti 2018, så det är rimligt att anta en lansering kring augusti 2019 eller därefter.
  • Har Pocophone F2 Android Q? Det är inte troligt att Android Q släpps direkt vid lanseringen, däremot som en uppdatering längre fram.
  • Är Pocophone F2 prisvärd? Om telefonen är likvärdigt prissatt som Pocophone F1 så anser vi att den kommer att bli prisvärd

2019-03-18: Första detaljerna om Pocophone F2 läcker ut via benchmarks

Xiaomi Pocophone F2 är i skrivande stund inte officiell. Det saknas därför mycket information om den kommande mobiltelefonen. Några få detaljer är dock kända, närmare bestämt tre saker:

  • Processorn har uppgraderats från en Snapdragon 845 till Snapdragon 855
  • RAM-minnet har minskat från 6 GB till 4 GB
  • Operativsystemet är Android Q

Varje ny modell får uppgraderade egenskaper, det är inga konstigheter. Så att Pocophone F2 har en Snapdragon 855-processor istället för Snapdragon 845 som fjolårets Pocophone F1 var väntat.

Det som däremot är förvånande är att RAM-minnet har minskat, från 6 GB till 4 GB. Om Xiaomi vill vara med i flaggskeppsklassen behövs minst 6 GB eller gärna 8 GB för att slåss i konkurrensen. Varför minska mängden istället?

Android Q vore önskvärt direkt ur lådan. Mer troligt är dock att Android P följer med från start, och att Xiaomi har en uppdatering redo för framtiden med Android Q. Anledningen är att Android Q inte färdigställs förrän tredje kvartalet 2019, och det ger Xiaomi kort om tid att bli klar med alla sina optimeringar.

Notera att jag har använt en pressbild på Xiaomi Pocophone F1 istället för Pocophone F2 till artikeln. Anledningen är enkel – det finns inga bilder på F2-modellen än.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button