Tips

Vad är skillnaden på Logitech Brio och Brio Stream?

Planerar du att köpa en riktigt bra webbkamera och funderar på om en Logitech Brio med 4K- och HDR-stöd är rätt för dig? Då kanske du har märkt att det finns två varianter som ser väldigt lika ut. Här förklarar vi skillnaden på de båda modellerna.

Om du inte känner till Brio-serien så kan vi först nämna att den har två modeller som båda klarar 4K-video med HDR. Det är en av marknadens få webbkameror som klarar så hög upplösning. Logitech Brio-serien har stöd för Windows 10 och macOS, har ett cirkapris över 2 000 kronor och fungerar till såväl streaming som videomöten.

Frågan är bara – vilken modell ska man köpa? Vanliga Brio eller Brio Stream?

Svaret på den frågan är att normalanvändaren kan välja den som är billigast för stunden. Du får samma funktionalitet i webbkameran med 4K-upplösning, HDR, ansiktsdetektering, Windows Hello-stöd och autofokus. Inga konstigheter. De är identiska i specifikationer och funktionalitet.

Skillnaden på Logitech Brio & Brio Stream

Det enda som skiljer dem åt är 1) designen på lådan som webbkameran skeppas i och 2) att Stream-varianten har extra mjukvara för streamers.

Vad det sistnämnda betyder är att Logitech Brio Stream har en premiumlicens för XSplit som gäller i 12 månader. Licensen omfattar både XSplit Broadcaster och Gamecaster. Om du streamar från datorn till Twitch eller YouTube så är det ett välkommet tillskott, men ska du använda webbkameran i videomöten så är licensen inte nödvändig.

Och på frågan huruvida du borde köpa Logitech Brio eller någon annan webbkamera så är svaret:

Det beror helt på vilka krav du ställer på bildkvaliteten och hur mycket pengar du vill betala för det. Tänk på att Brio-modellerna är från 2016 respektive 2017, så det är inte omöjligt att Logitech snart lanserar uppgraderade modeller.

Du kan läsa mer om Logitech Brio-serien på den officiella webbsajten här. Priser och lagerstatus hittar du på Prisjakt här under:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button